Poslovna scena
StoryEditor

Za modernizaciju Sisačke željezare ABS-u kredit od 20 milijuna eura

18. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

EBRD ABS-ovu modernizaciju programa Sisačke željezare podržava s iznosom od 20 milijuna eura, javljaju iz banke.

Planovi uključuju i obnovu kapaciteta postrojenja kako bi se proizvodnja u Sisku u potpunosti integrirala u proizvodni lanac kompanije Danieli, vlasnika ABS-a.. Postrojenje u Sisku će proizvoditi poludovršene proizvode od čelika koji će se potom transportirati ili u glavno postrojenje ABS-a smješteno u sjevernoj Italiji, u Udinama ili dalje u Njemačku i na druga tržišta.

-Ova investicija poticaj je visokovrijednoj metalurškoj proizvodnji u Hrvatskoj. EBRD je odlučna podržati sva nastojanja za jačanje hrvatske industrijske baze promovirajući konkurentne i učinkovite kompanije i mobilizacijom hrvatske jake inženjerske tradicije. Posebno nam je drago što će investicijski program u Sisku rezultirati značajnim stupnjem učinkovitosti po pitanju zaštite okoliša, energetske potrošnje i resursa.- kazala je Zsuzsanna Hargitai, Direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku.

-ABS Sisak u Hrvatskoj će poslovati onakvom kvalitetom i konkurentnošću koje je ABS u Italiji ostvario već prije mnogo vremena. Jako smo zadovoljni što u EBRD-u imamo pouzdanog partnera uz kojeg će Danieli Grupa internacionalizirati svoje poslovanje.-dodao je Alessandro Brussi, predstavnik Danieli Grupe.

28. travanj 2024 06:31