Poslovna scena
StoryEditor

Zagrebačka informatička tvrtka INsig2 postala Microsoftov partner

31. Ožujak 2014.

Zagrebačka informatička tvrtka INsig2 postala je partner Microsoft Global Securityja za srednju i istočnu Europu nakon što je ovog mjeseca u engleskom Readingu postigla sporazum o suradnji s konzultantskim timom tog Microsoftovog centra za sigurnost, izvijestili su danas iz INsig2.

Partnerstvu INsig2 i Microsoftovog centra za sigurnost prethodilo je, kako ističu, ispunjenje vrlo detaljnih preduvjeta po pitanju organizacije sigurnosti poslovanja jer je Microsoft Global Security kao poslovna jedinica te globalne kompanije postavio sveobuhvatnu politiku sigurnosti temeljenu na integraciji svih segmenata sigurnosti i zaštite poslovanja (od informatičke infrastrukture, zgrade u kojoj se nalazi do zaštite zaposlenika na putovanjima i slično).

Upravo u tom segmentu stručnjaci Microsofta prepoznali su kvalitetu i stručnost INsig2 s kojim su već počeli realizaciju dva zajednička projekta, a u povodu te suradnje direktor INsig2 Goran Oparnica naglasio je da je to njihov novi međunarodni uspjeh nakon ranije realiziranih poslova za NATO i OLAF.

Dodaje da im je u narednih nekoliko godina cilj postati ozbiljan europski i svjetski igrač na području isporuke konvergentnih sustava sigurnosti, kao i rješenja i edukacije iz domene digitalne forenzike.

Iz INsig2 napominju i da je primarni zadatak Microsoft Global Securitya pružanje usluga sigurnosti i nadzora za kompletnu korporaciju Microsoft koja se nalazi na oko 700 lokacija diljem svijeta.

INsig2 posluje u sklopu IN2 grupe koja se od 2002. bavi osmišljavanjem i primjenom rješenja integralne korporativne sigurnosti.

20. rujan 2024 03:45