Aktualno
StoryEditor

Vetturelli: Interna kultura potiče digitalizaciju

14. Listopad 2018.

Prema istraživanju konzultantske tvrtke Vetturelli provedenom na uzorku tridesetak hrvatskih digitalnih kompanija, one su ‘agilne, fleksibilne, otvorene za suradnju i transparentne te veliku pozornost posvećuju razvoju i autonomiji zaposlenika i privlačenju talenata‘. Rezultati istraživanja koje je naglasilo organizacijsku kulturu i sustav vrijednosti, interne procese i upravljanje ljudima pokazuju da su za vodeće ljude tih tvrtki ključne karakteristike agilnost i responzivnost organizacije, odnosno sposobnost da osjete promjene u okolini i na njih djelotvorno odgovaraju, što se povezuje s upotrebom digitalne tehnologije.

>>>Sanja Petek Mujačić izvršna direktorica agencije Bruketa&Žinić

Istraživanje je namijenjeno i tradicionalnim tvrtkama koje se mogu ugledati na organizacijsku kulturu digitalnih jer je, prema svjetskim istraživanjima, uzrok čak 62 posto zapreka uspješnoj digitalnoj transformaciji neusklađenost kulture i ciljeva.

– Hrvatske tvrtke trebaju potražiti odgovore na pitanja kako promijeniti internu kulturu da postanu poticajne za inovativno razmišljanje, privlačenje i zadržavanje talenata otvorenog uma. Vizija i kultura potrebne za digitalnu promjenu i transformaciju organizacije ne događaju se same od sebe. Treba je potaknuti, zaključila je Sanja Petek Mujačić, partnerica i konzultantica za poslovnu transformaciju u Vetturelliju.

30. travanj 2024 04:21