Aktualno
StoryEditor

Zašto su Rimac Automobili poslodavac godine?

07. Prosinac 2018.

Rimac Automobili okitili su se laskavom titulom najboljeg poslodavca koju dodjeljuje MojPosao, prema rezultatima anonimnog istraživanja provedenog među zaposlenicima tvrtke. Nakon što je 2014. godine pobijedila u kategoriji srednjih poduzeća, ove je godine priznanje dobila kao veliko poduzeće.

- Poprilično je nevjerojatno da smo prvi uz ogroman rast koji imamo (više od 200 novih zaposlenih i to u prostorima koji više nisu adekvatni). Pripremamo puno novih stvari i još ćemo se jače truditi da rad bude što ugodniji, produktivniji i zanimljiviji. Želja mi je da zaposlenici razdoblje u Rimac Automobilima i Greypu pamte kao najzanimljiviji, najizazovniji i najispunjeniji dio života. Hvala svima, najbolji ste!, komentirao je Mate Rimac na Facebooku.

Iza Rimac Automobila je odlična godina ispunjena novim poslovima: s Camel grupom ugovorili su izgraditi u Kini tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna, njemački Porsche kupio je 10-postotni udjel u tvrtki, kao i sestrinskoj Greyp Bike, a ‘uletjela‘ je i suradnja s talijanskom kompanijom Automobili Pininfarina.

>>>Rimac: Od početka nam je bio cilj otvarati vrhunska radna mjesta

Novih zapošljavanja biti će sigurno još, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list u planu Rimčeve kompanije je otvaranje novih 900 radnih mjesta, kojim će broj zaposlenih porasti na 1300. Sredstva će se osigurati kroz zajam koji je tvrtki dala Europska investicijska banka, a težak je 30 milijuna eura.

Nedavno smo u Rimčevom intervjuu za HRT doznali kako je jedna od njegovih prvih tehnoloških inovacija zanimljiva rukavica koja ima sve funkcije računalnog miša i tipkovnice. Ako vas zanima kako Mate Rimac izgleda kao tinejdžer, pogledajte snimku simpatičnog intervjua koji je s njim vodio pokojni televizijski voditelj Joško Martinović.

[embed]https://youtu.be/s505tA1YwNc?t=646[/embed]

28. travanj 2024 22:41