Kripto
StoryEditor

Bitcoin ETF mogao bi potaknuti institucionalno usvajanje 2024. godine

13. Studeni 2023.

Osnivač Galaxy Digitala Mike Novogratz rekao je investitorima da će 2024. biti predvođena institucionalnim usvajanjem kriptovaluta, što će biti potaknuto odobrenjem bitcoin spot ETF-a.

Tijekom poziva s investitorima za treće tromjesečje Galaxy Digitala Novogratz je istaknuo uvjerenje tvrtke da će SEC sigurno odobriti kripto ETF-ove, samo je pitanje vremena. Upravitelj fonda podnio je svoje zahtjeve za bitcoin i ether ETF-ove Komisiji za vrijednosne papire u partnerstvu s Invescom u trećem tromjesečju 2023.

Raspoloženje ulagača postalo je ‘bikovsko‘ u studenom 2023., a Bloomberg ETF analitičari predviđaju da će SEC odobriti 12 zahtjeva za bitcoin spot ETF do siječnja 2024.

– Iduća će godina doslovno biti godina institucionalnog usvajanja, prvenstveno prvo putem bitcoin ETF-a, nakon čega će uslijediti ethereum ETF – rekao je Novogratz tijekom poziva s investitorima.

– Kako institucije postaju ugodnije s kriptom, ako vlada da svoj pečat odobrenja da je bitcoin legitimno investicijsko sredstvo, vidjet ćete kako ostatak alokatora počinje gledati stvari izvan toga. I tako, novac će teći u prostor – nadodao je.

Novogratz je izjavio da bi institucionalna ulaganja mogla doći do vrhunca 2025. godine kako se povećavaju ulaganja u tokenizaciju i novčanike. Izvršni direktor Galaxy Digitala dodao je da bi ključni fokus američkih regulatora trebao biti osiguravanje da stablecoini koje podržava dolar ostanu središnji kotačić u širem ekosustavu kriptovaluta.

– I dalje ćemo biti dominantni u dolarima. Bolje da imamo stablecoin u dolaru koji odražava naše vrijednosti i zauzima se širom svijeta – rekao je.

Prema Novogratzu, bitcoin ETF donijet će mjeru institucionalnog povjerenja i značajan iznos financiranja u prostor kriptovaluta.

– Ovaj ETF nam svima daje prostor za disanje, stavljajući život u sustav. To donosi kapital koji omogućava da ostatak stvari procvjeta – rekao je.

Potencijalni utjecaj ether spot ETF-a također je iznesen tijekom poziva investitora. Novogratz je rekao da njegovo moguće odobrenje možda neće biti tako dobro prihvaćeno kao bitcoin ETF, s obzirom na to da se ethereumov validacijski model temelji na stakingu.

05. svibanj 2024 10:32