Kripto
StoryEditor

SEC preimenovao i proširio kripto odjel

04. Svibanj 2022.

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) proširuje svoj kripto odjel. Prema jučerašnjem priopćenju, ova ekspanzija dovela bi broj osoblja na 50 zaposlenih koji nadgledaju brzorastuću kripto industriju. 

Komisija je posebno istaknula kripto mjenjačnice, usluge kreditiranja i ulaganja, decentralizirane financijske projekte, stabelcoine i NFT-ove kao sektore na koje će se jedinica posebno usredotočiti.

- Kripto tržišta su eksplodirala posljednjih godina, a mali ulagači snose najveći teret zloporaba u ovom prostoru. Ojačani kripto odjel bit će predvodnik u zaštiti investitora i osiguravanju pravednih i urednih tržišta suočenih s tim kritičnim izazovima - izjavio je SEC-ov izvršni direktor Gurbir S. Grewal.

Vijesti o povećanju osoblja također dolaze s promjenom imena.

Prije se jedinica jednostavno zvala 'Cyber Unit', sada se zove 'Crypto Assets and Cyber Unit'. Jedinica će ostati dio većeg odjela za provedbu ovrhe, koji vodi istrage o povredama zakona o vrijednosnim papirima i u biti djeluje kao policijska snaga Komisije.

- Gotovo udvostručenjem veličine ove ključne jedinice, SEC će biti bolje opremljen za policijska nedjela na kripto tržištima, a istovremeno će nastaviti identificirati probleme otkrivanje i kontrole vezana za kibernetičku sigurnost - izjavio je predsjednik SEC-a Gary Gensler.

19. travanj 2024 10:45