Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mislav Sabljić riješio se Centar tradea, Vujnovac jača poziciju u Garden Maksimiru, novi likvidator OL nekretnina...

04. Listopad 2021.
Mislav Sabljić

Aleksandar Đorđević preuzeo je vlasnički i upravljački CENTAR TRADE od Mislava Sabljića. Tvrtka koja se bavi uvozom stretch folija vlasnički je povezana s dubiozama SMALL MALLA, koji je otišao u predstečaj jer je naslijedio ogromne dugove nastale od dugogodišnjeg forsiranja kontroverznog projekta gradnje centra Small Mall u središtu Splita, a vjerovnici traže vrtoglavih 397 milijuna kuna. Račun CENTAR TRADEA u blokadi je od srpnja. Predstečajni postupak otvoren je početkom 2020. Vjerovnicima je predložen otpis 20 posto od 7,7 milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi bio vraćen kroz osam godina nakon počeka od godine dana. Najveći vjerovnici su Porezna i Carinska uprava s oko dva milijuna kuna potraživanja. Inače, tvrtka ima zanimljivu vlasničku povijest. Osnovao ju je pokretač projekta Small Mall Siniša Škaro. Sabljić ju je preuzeo početkom 2017. i bio vlasnik do kolovoza 2018., kad vlasnica postaje Nera Škaro, od koje Sabljić ponovno vlasnički preuzima tvrtku u travnju ove godine, ali samo na pet mjeseci. Novi vlasnik ima prijavljeno prebivalište u Srbiji, a ovo mu je, prema Sudskom registru, jedini poslovni angažman u Hrvatskoj.

Pavao Vujnovac i Josip Jurčević vlasnički su preuzeli GARDEN MAKSIMIR od ADRIA COASTAL TURIZMA, u kojem su njih dvojica suvlasnici zajedno sa Zoranom Gopcem, Romeom Krešićem, Damirom Spudićem i ISKRAEMECOM, koji je u većinskom vlasništvu slovenskog ISKRA IMPULSA. Jurčević je i novi direktor umjesto Krešića.

Vjekoslav Budimir novi je likvidator OL NEKRETNINA umjesto Lamije Hadžiosmanović, i na toj se poziciji pridružio Ivanu Štreku. Tvrtka je u likvidaciji od studenoga 2016., a sad je u likvidacijski postupak ušla i matična slovenska tvrtka PRO-REM. Josip Žurga novi je direktor REAMA, umjesto Lamije Hadžiosmanović. Obje matične slovenske tvrtke u vlasništvu su NOVE LJUBLJANSKE BANKE (NLB). 

Aart Huibert Besuijen novi je direktor u tvrtki INTERXION HRVATSKA umjesto Tjeerda Gerrita Wassenaara.

Milan Kajin preuzeo je suvlasništvo u V. M. SISTEMU od Doris Kajin i pridružio se drugom suvlasniku Veljku Babiću kao član Uprave.

Vlasnik i direktor SELECTA iz Pule Branko Lovrinović dodijelio je prokuru Vanji Lovrinović.

23. travanj 2024 14:33