Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: U sezoni proljetnih selidbi Dicentra došla u Zagreb, Makromikro grupa otišla iz Zagreba…

28. Svibanj 2021.
Jurica Lovrinčevićfoto Ratko Mavar

Proljeće nije samo vrijeme velikog spremanja po kućama, nego i vrijeme za selidbe tvrtki. Od početka travnja dvadesetak tvrtki s prihodom većim od desetak milijuna kuna promijenilo je sjedište. Polovica tih promjena vezana je uza Zagreb. Pet se tvrtki preselilo u Zagreb – DICENTRA Jurice Lovrinčevića i T. S. PRIJEVOZ iz Vukovara, PHOEBUS iz Šibenika, HOTELI NOVI iz Novog Vinodolskog, a NEREUS je uz promjenu sjedišta (iz Kaštel Gomilice), u Zagreb došao s novim nazivom – SAIL CROATIA CHARTER.

Iz Zagreba su odselili MAKROMIKRO GRUPA u Veliku Goricu, PISMORAD i TOPOMATIKA u Svetu Nedelju, AMDRA u Rugvicu, a INDUSTROOPREMA se preselila sa zagrebačke Savice u drugo naselje, Sesvete, ali je ostala na teritoriju Zagreba.

Dva preseljenja očito su vezana uz vlasničke promjene. Nada Domljan preuzela je vlasnički i upravljački GULIVER od Slobodana Mašanovića i sjedište preselila iz Solina u Trnovec Bartolovečki, a novi vlasnik, austrijska tvrtka GOLLNER IMMOBILIEN preuzela je vlasnički tvrtku SA BIŠĆAN od Alenka Bišćana iz Duge Rese, i sjedište je preseljeno iz Duge Rese u Karlovac.

Još nekoliko tvrtki preselilo se u obližnja mjesta. Sve tri tvrtke koje posluju pod brendom BGW (BGW MONTAŽA, BGW-ELECTRONICS i BGW GROUP) prebacile su sjedište iz Varaždina u Ivanec, KOLO iz Virovitice u Suhopolje, RAD - COM iz Ičića u Lovran. FAS LOGISTIKA nije više u samoj Velikoj Gorici, nego u njezinu prigradskom naselju Vukovini, a jedna od 'najkraćih' selidbi je ona zastupnika HYUNDAIJA, tvrtke AFRO, koja je sjedište preselila samo 220 metara dalje od salona i servisa, na adresu vlasnice i direktorice Željke Afrić Jutriše.

20. lipanj 2024 23:23