Lider invest
StoryEditor

[FOTO] Zvonimir Viduka: Novi pogon Altpra zaziva još jednu investiciju

31. Listopad 2019.
Altpro poligon

U proizvodnji signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu Altpro je konkurentnost gradio kroz tehnološke inovacije što je prepoznao stručni žiri Lider investa koji mu je dodijelio posebno priznanje za ulaganje u tehnološke inovacije.

Najnovije ulaganje tvrtke od 25 milijuna kuna bio je razvojno-inovacijski centar ODRA 2.

- ALTPRO je oduvijek vidio svoju konkurentnost u inovacijama i razvoju proizvoda za izvoz. Njih nema bez ljudi i radnog prostora. Investicija koju smo realizirali prošle godine nam je donijela  nove poslovne mogućnosti i otvorila nova radna mjesta. Investicije u razvojno-proizvodne pogone za proizvodnju složenih, tehnoloških uređaja su rijetke na ovim prostorima i jedino one mogu društvu osigurati rast i zadržati mlade stručnjake. Mi smo ponosni što se možemo pohvaliti da je to naša druga investicija toga tipa u svega sedam godina u suradnji s HBOR-om - rekao je direktor Zvonimir Viduka.

ODRA 2 kroz nove je poslove otvorila prostor za treću investiciju kojom bi Altpro zaokružio proizvodni portfelj.

- Time bismo poslovanje objedinili na jednoj lokaciji i približili se našem cilju da postanemo jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u proizvodnji signalno sigurnosnih uređaja za željeznicu u svijetu - ispričao je Viduka.

Tvrtka Altpro se više od 20 godina bavi razvojem i proizvodnjom signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu. Na osnovu vlastitog razvoja proizvodi se više od 900 raznih uređaja i sustava. Altpro je trenutno jedan od nekoliko proizvođača te opreme u svijetu, a njihovi proizvodi se koriste u više od 47 država na šest kontinenata gdje dospijevaju kroz razvijenu globalnu mrežu agenata.

29. travanj 2024 01:39