Ukratko
StoryEditor

Briga za starije i nemoćne - Retail park STOP SHOP pomaže lokalnoj zajednici tijekom pandemije koronavirusa

08. Listopad 2021.

STOP SHOP retail parkovi u Osijeku i Valpovu donirali su medicinsku opremu u vrijednosti većoj od 20.000 kuna Domu za starije i nemoćne osobe u Osijeku. Doniranjem dezinficijensa, maski za lice i zaštitnih rukavica, STOP SHOP se uključio u pružanje humanitarne pomoći najranjivijoj skupini ljudi i zdravstvenim djelatnicima, stavljajući pritom dobrobit i sigurnost građana na prvo mjesto.

- Zaštita korisnika domova za starije osobe mora biti naš prioritet tijekom COVID pandemije i trebamo brinuti o očuvanju njihovog zdravlja jer su umirovljenici posebno ugroženi. Upravo je zbog toga STOP SHOP odlučio pomoći zdravstvenim djelatnicima i skrbnicima koji svakodnevno brinu o našim potrebitim sugrađanima. Nadamo se da donacijom zaštitne opreme možemo doprinijeti sprječavanju širenja i razvoja težih oblika bolesti uzrokovane koronavirusom te pomoći medicinskom osoblju u brizi o štićenicima Doma - rekao je Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

Društveno odgovorno poslovanje oduvijek je dio politike STOP SHOPa koji je danas više nego ikad svjestan potrebe za donacijom nečega uistinu vrijednog i korisnog za cjelokupno društvo. STOP SHOP je uložio značajan napor u borbu protiv koronavirusa omogućivši sigurnu kupovinu u retail parkovima koja je u skladu s međunarodnim standardima. Secured shopping centre (SSC), nezavisna švedska kompanija koja ispituje i ocjenjuje sigurnost okruženja u trgovačkim centrima i retail parkovima diljem svijeta, dodijelila je Certifikat o usklađenosti sa sigurnosnim mjerama protiv bolesti COVID-19. Njime je potvrđeno da svi protokoli STOP SHOPa prate propisane epidemiološke mjere.

STOP SHOP retail parkovi u Osijeku i Valpovu prvi su parkovi brenda STOP SHOP u Hrvatskoj. Nalaze se na odličnim pozicijama u oba grada, s lakim pristupom i s dobrom povezanošću javnim prijevozom do svih dijelova grada. Park u Osijeku trenutno broji 12 trgovina među kojima su Deichmann, JYSK, PEPCO i Müller, dok park u Valpovu sadrži dućane poput Bipe, Spara i TEDi-a. STOP SHOP tako svojim kupcima nudi proizvode širokog raspona – od mode i namještaja, do kućanskog tekstila i dječje opreme.

24. travanj 2024 11:24