Ukratko
StoryEditor

Poduzetnički kafić - Kako bezbolno prenijeti poslovanje na obitelj, zaposlenike ili drugu firmu?

10. Rujan 2021.

Koliko puta smo čuli da je u nekoj firmi najveći problem 'šefov sin' koji se u sve miješa, a ništa do kraja ne odradi, ili kada novi menadžer ili firma bez riječi zamijene dugogodišnje dobavljače u firmi s novima upitnih referenci?

Možda i stotinu puta, ali postoje i oni poduzetnici koji znaju kako 'prirodnije' uvesti djecu u posao ili koliko se neki zaposlenik treba educirati da nastavi voditi uhodani posao.

Kako to rade oni koji nemaju problema s vlastitom egom i žele napraviti 'sve kako treba', poslušajte na trećem izdanju Poduzetničkih kafića, u četvrtak, 16. rujna 2021. u 18 sati u MedilS-a /Šetalište Ivana Meštrovića 45/ Split.

Tko će prenijeti svoje primjere iz prakse?

  • Helena Budiša (HB EKONOM), direktorica, vlasnica i suvlasnica više firmi iz grupacije UHY in Croatia, čija su specijalizacija revizija, računovodstvo, poslovno i porezno savjetovanje te EU fondovi. Europska je ambasadorica ženskog poduzetništva i izvršna dopredsjednica HUP-a.
  • Marijan Kegalj (Electronic Security), od 2009. godine do danas prošao je sve poslovne funkcije u ES-u radeći kao: Prodajni predstavnik, Key account, Voditelj prodaje i marketinga i Član uprave, što je svakako neprocjenjivo iskustvo.
  • Mirela Alpeza (CEPOR), izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća (CEPOR) u Zagrebu, gdje je pokrenula niz inicijativa čiji je cilj podrška poduzetnicima kod prijenosa poslovanja.

Panelistima će moderirati TV novinar Rade Županović koji je i sam ima iskustva u obiteljskom OPG-u pa zna kako se u hrvatskoj poljoprivredi prenose poslovi s 'oca na sina'.

Poslušajte njihove priče, podijelite i svoja iskustva, ali i dobre primjere iz prakse. Znanje je tu da ga dijelimo.

Ovo je treći od osam planiranih Poduzetničkih kafića koje provodimo u sklopu projekta 'STech Standard - Poduzetništvo na dlanu', a cilj je organizirati druženja poduzetnika s iskustvom i onih koji to tek žele postati da se upoznaju, razmijene iskustva, ali i da daju kakav savjet s kojim će izbjeći početničke greške.

Organizator je STech Akcelerator, a sredstva su osigurana iz EU fondova. Sudjelovanje je besplatno, ali je prijava obvezna putem obrasca na linku https://bit.ly/3l0w9XC.

Očekivano trajanje panela je otprilike jedan sat, a nakon toga slijede druženje i osvježenje.

16. travanj 2024 19:58