Lider trend
StoryEditor

Amstel Premium Pilsener – 140 godina dobro uloženog vremena

04. Ožujak 2014.

Amstel Premium Pilsener u portfelju Karlovačke pivovare je od prošloga mjeseca. Riječ je o vrhunskom lageru uravnoteženog i punog okusa.

Još 1870. godine, majstori pivari su prepoznali da je za vrhunsko pivo potrebno uložiti znanje i puno vremena. Zato su odlučili u proizvodnju piva Amstel Premium Pilsener uložiti vrijeme kako bi postigli osvježavajuće uravnotežen i pun okus piva.Dok je za neke lagere minimalno vrijeme vrenja i odležavanja 11 dana, za Amstel Premium Pilsener taj proces traje minimalno 16 dana. Vrenje se odvija u dvije faze na dvije različite temperature: prva faza je na 10°C, a druga na 13,5°C. Također, koristi se posebna vrsta kvasca zbog kojeg pivo sporije fermentira. Takvim načinom proizvodnje dobiva se profil Amstel Premium Pilsenera kojeg karakterizira svjež, uravnotežen i jasan okus, bez voćnih primjesa i izražene arome hmelja.

Pivovara Amstel od 1870. godine Kamen temeljac Amstelove pivovare položen je 1870. godine na obali rijeke Amstel. Dva poduzetna osnivača ove pivovare, De Pesters i Van Marwijk Kooy, imali su jasnu viziju potpuno novog pivskog iskustva. Dok su se druga standardna piva gornjeg vrenja zvana ‘‘scharrebier‘‘ mogla proizvesti u jednom danu, ovi su pivari postupku proizvodnje dodali ključan sastojak: VRIJEME. Stoga se može reći da iza Amstel Premium Pilsenera stoji više od 140 godina dobro uloženog vremena.

Ne štedi na vremenuVrijeme leti, svijet u kojem živimo kaotično je brz, no brzina nije uvijek dobra stvar. Ponekad je potrebno uložiti više vremena kako bi se dobila bolja kvaliteta. Zato je i poruka ‘‘Ne štedi na vremenu‘‘ glavna komunikacijska poruka vezana uz ovaj brend. Pronađite vremena za prave stvari, podijelite s dragom osobom Amstel Premium Pilsener i uživajte.

Svevremenski dizajn Vrhunski lager, koji je izdržao test vremena, zaslužuje jednako kvalitetnu bocu. Amstel Premium Pilsener spojio je dugu tradiciju izvrsnosti s klasičnim, ali upečatljivim dizajnom. Etiketa na boci prikazuje izvornu pivovaru, a uz nju se nalazi slika Amstelovog majstora pivara, kao svjedočanstvo umijeću izrade piva koje se prosljeđuje iz generacije u generaciju. Autentičan oblik boce i tradicionalna etiketa govore o Amstelovom dosljednom nepretencioznom karakteru. Amstelova boca lako je prepoznatljiv znak autentične amsterdamske vještine. Nije se mijenjala više od stoljeća, ali i danas je savršena.

Više informacija o zanimljivoj priči Amstel Premium Pilsenera potražite na stranici www.amstel.com.

17. svibanj 2024 00:17