Lider trend
StoryEditor

‘Festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna potrošnje‘

28. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Da Hrvatska nije samo ‘zemlja sunca i mora‘ pokazati će slijedeća turistička sezona unutar koje će se naći Ultra Music Festival, vodeći i najpoznatiji festival elektronske glazbe u Europi koji će se po prvi put održati u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine.

Organizator, Ultra Worldwide odabrao je upravo Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog renomiranog događanja koje će se tu održati i minimalno sljedećih pet godina. Osim što je jedino događanje Ultra Worldwide u Europi, festival Ultra Europe s investicijom od oko 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. 

Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što potvrđuju i gospodarski rezultati iz Miamija, grada u kojem je 1999. godine započela priča Ultra Music Festivala. Naime, festival iz godine u godinu stvara sve značajnije mjerljive utjecaje na lokalno gospodarstvo u obliku otvaranja novih radnih mjesta, povećanja fiskalnih prihoda te, u konačnici, rasta BDP-a, čime je postao jedan od ključnih čimbenika gospodarskog razvoja cjelokupne regije Miami-Dade. Da Ultra Europe zaista predstavlja jednu od najistaknutijih investicija u području turizma i industrije zabave te da riječ o događanju koje će dodatno doprinijeti imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke destinacije potvrdio je i ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić koji je izjavio: -Velike manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora. Manifestacije koje imaju atribut svjetski poznatih atrakcija pridonose stvaranju nove i drugačije slike Hrvatske. Ministarstvo turizma podržava i ovaj festival, ali i slične festivale koji svojom inovativnošću doprinose razvoju hrvatskog turizma i njegove konkurentnosti. Podržat ćemo i rast, razvoj te poslovni uspjeh ovog i sličnih projekata koji čine Hrvatsku novom zvijezdom Mediterana.

05. svibanj 2024 18:20