Lider trend
StoryEditor

Modeli željeznice Neila Younga na dražbi prodani za 300.000 dolara

11. Prosinac 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=C3qxwkl2eSg[/embed]

Velika kolekcija modela vlakova i željeznica koji su pripadali folk-rock pjevaču i autoru pjesama Neilu Youngu, na dražbi je postigla cijenu od gotovo 300.000 dolara.

Osim modela vlakova na dražbi su ponuđeni i njegovi automobili te glazbena oprema sedamdesetdvogodišnje glazbene ikone.

Young, koji već desetljećima skuplja modele željeznica ponudio je više od 230 dijelova na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Julien‘s u Los Angelesu. Po narudžbi obojana lokomotiva "Commodore Vanderbilt 4-6-4" prodana je za 10.000 dolara.

Pjevač je svojedobno ispripovijedao da mu je veliki model željeznice postavljen na njegovu kalifornijskom ranču pomogao da se bolje poveže sa sinom Benom koji boluje od cerebralne paralize.

Na dražbi je prodano i nekoliko Youngovih automobila. Buick kabiolet 76X Road master Skylark iz 1953. s upravljačem na kojemu piše "proizvedeno za Neila Younga" postigao je cijenu od 400.000 dolara. Među ostalim predmetima su se našle gitare, pojačala i mikrofoni.

Dio prihoda ide školi Bridge u Kaliforniji koju je Young osnovao zajedno s bivšom suprugom Pegi, a namijenjena je djeci s govornim i fizičkim poremećajima.

20. travanj 2024 01:23