Lider trend
StoryEditor

Princ Albert II preuzeo Toyotu Prius Plug-in Hybrid

02. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Njegovo veličanstvo Princ Albert II od Monaca preuzeo je prvi proizvedeni Toyota Prius Plug-in Hybrid na dvomjesečno testiranje, priopćili su danas iz hrvatske podružnice Toyote.

- Ponosni smo što Njegovom Veličanstvu možemo dostaviti naš prvi Plug-in Hybrid" kazao je Didier Leroy, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe. Čast nam je nastaviti našu dugogodišnju suradnju koja uvelike doprinosi zaštiti okoliša i održivosti mobilnosti što su ciljevi definirani od strane Princa Alberta II.

U veljači 2012., vlada Monaka uvela je novi poticajni plan pod vodstvom Njegovog Veličanstva ka poticanju ekološki prihvatljivih vozila u Kneževini. Shema omogućuje subvenciju od 5.500 eura za prava hibridna vozila koja ispuštaju manje od 60 g / km CO2, dok električna vozila mogu dobiti subvencije do 9.000 eura.

Kako bi pružio primjer, Njegovo Veličanstvo će sada koristiti Toyota Prius Plug-in Hybrid u privatne svrhe, a posebno je sretan što njegovo novo vozilo emitira iznimno niske emisije CO2 od samo 49 g / km. Napredni sustav Hybrid Synergy Drive® u Prius Plug-in Hybridu sadrži litij-ionsku bateriju koja omogućuje vožnju od 25 km u električnom režimu. Osim električnog režima, novi Prius Plug-in Hybrid može se koristiti i kao pravi hibrid sa svim učinkovitostima kombiniranja benzinskog i električnog motora. Ova jedinstvena kombinacija omogućuje Prius Plug-in Hybridu da s jednim tankom goriva prijeđe više od 1.200 km, prenosi portal croenergo.eu.

27. travanj 2024 16:57