Podcast
StoryEditor

Boro Vujović: Potražnja za nekretninama ne pada, ali nema nekretnina koje bi kupci kupili

16. Rujan 2024.
Boro Vujović u Liderovu podcastu

Boro Vujović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK i vlasnik Opereta nekretnina, najveće zagrebačke agencije koja godišnje realizira oko 400 kupoprodaja, u najnovijoj epizodi Lider Podcasta s novinarom i voditeljem Rokom Kalafatićem komentira ključne izazove i prilike na hrvatskom tržištu nekretnina. Opereta je lani ostvarila gotovo desetpostotni rast prihoda na 3,8 milijuna eura, što Vujoviću daje snažnu poziciju za raspravu o promjenama u sektoru.

U ovoj epizodi raspravljamo o novim porezima na prazne stanove, građevinska zemljišta i kratkoročni najam te kako će te promjene utjecati na tržište. Vujović se dotakao i pada potražnje stranih investitora, osobito na Jadranu, kao i potencijala rasta cijena nekretnina usprkos smanjenoj potražnji.

Također, razgovarali smo o izazovima apartmanizacije obale, a Vujović je dao i konkretne savjete za buduće investitore u nekretnine te otkrio kako Opereta zadržava svoju konkurentnost na dinamičnom tržištu.

Cijela epizoda dostupna je na našoj mrežnoj stranici i YouTube kanalu, a kratke isječke možete pratiti na TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.

16. rujan 2024 15:32