Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Udruga Lipa predstavlja projekt ‘barometar konkurentnosti‘, tribina Novi GUP Grada Zagreba

25. Veljača 2020.

Najavljujemo važnije događaje za utorak, 25. veljače.

VINKOVCI - Završna konferencija projekta „Poduzetnički inkubator Vinkovci“ i dodjela Ugovora Poduzetničkim potpornim institucijama. Na temelju poziva "Razvoj poslovne infrastrukture" Grad Vinkovci je za potrebe Poduzetničkog inkubatora Vinkovci dobio sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost projekta  21,4 milijuna kuna. U sklopu konferencije ministar gospodarstva Darko Horvat dodijelit će i odluke o financiranju temeljem Poziva „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“. Izjave za medije predviđene su ispred zgrade inkubatora, neposredno pred obilazak, oko 11,40 sati (12:00 sati, Poduzetnički inkubator Vinkovci, Dragutina Žanića Karle 16.

ZADAR - Potpisivanje ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Ugovore i sporazume će se korisnicima potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ovoj je godini, samo iz proračunskih sredstava, osiguralo 90,5 milijuna kuna, od čega će se više od 12 milijuna kuna dodijeliti za deset projekata sanacije i rekonstrukcije objekata pod-gradnje u lukama, kao i za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi, na području Zadarske županije. Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma (9,30 sati, Zgrada Zadarske županije, Božidara Petranovića 8).

ZAGREB - Udruga poreznih obveznika Lipa predstavlja projekt "barometar konkurentnosti"  U sklopu projekta, panel stručnjaka – ekonomista i polit-ekonomista – ocijenit će vladine mjere i politike, kao što su promjene poreznih zakona ili najavljenu zabranu rada nedjeljom, prema tome doprinose li povećanju konkurentnosti Hrvatske ili ne (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Tribina pod nazivom "Novi GUP Grada Zagreba: strateško planiranje vs. prvobitna akumulacija kapitala“ na kojoj će uvodno govoriti predsjednik SDP-a, Davor Bernardić (12 sati, Hatzova 2). Na tribini će kao voditelji sudjelovati arhitekti Otto Barić i Dinka Pavelić. U raspravi će sudjelovati Gordan Maras, predsjednik GO SDP Zagreb i Renato Petek, gradski zastupnik. Dostupni za izjave novinarima bit će Maras, Petek, Barić i Pavelić.

ZAGREB - Fakultet političkih znanosti (FPZ) i Gong organiziraju završnu konferenciju projekta "Aktivni studenti – korisni građani – pravedno društvo” (10,15 sati, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6). Na konferenciji će se prezentirati i analizirati mogućnosti i korisnost organiziranih programa društveno korisnog učenja na fakultetima za razvoj studentskih kompetencija, kao i za studentski doprinos rješavanju društvenih problema.

ZAGREB - Udruga Crveni nosovi klaunovidoktori obilježava 10. rođendan. Kampanju “Već deset godina #noslonac” započeti će konferencijom za medije u KBC-u Zagreb (Rebro) (11 sati, Kišpatićeva 12). Klaunovidoktori su umjetnici, posebno educirani za rad s bolesnom djecom, starijim i nemoćnim osobama te s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.

28. travanj 2024 16:32