Hrvatska
StoryEditor

HT ulaže 29 milijuna kuna u spajanje 14.000 kućanstava Velike Gorice na optiku

28. Srpanj 2020.
Hrvatski Telekom (HT) ulaže 29 milijuna kuna u spajanje 14 tisuća kućanstava Velike Gorice na optiku, objavili su u utorak iz te tvrtke.

HT je, kako se navodi u priopćenju, započeo s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području grada Velike Gorice, što će građanima omogućiti gigabitne brzine. Projekt vrijedan približno 29 milijuna kuna omogućit će spajanje 14 tisuća kućanstava na ultra brzi internet uz brzine veće od 100 megabita u sekundi, a u budućnosti će te brzine ići i preko jednog gigabita u sekundi.

Realizacijom projekta, kako se ističe, unaprijedit će se uporaba naprednih digitalnih proizvoda i usluga poput e-građana, e-škole, e-zdravlje, e-parking i ostalih projekata iz domene pametnih gradova, za čije korištenje su potrebne velike pristupne brzine.

- Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvaliteta života - kazao je član Uprave HT-a za tehniku i informacijsku tehnologiju Boris Drilo.

- HT ove godine i u izazovnom poslovnom okruženju nastavlja s investicijskim planovima čemu svjedoči i rekordni, 60-postotni rast u pokrivanju hrvatskih kućanstava optikom koji planiramo realizirati ove godine - izjavio je Drilo.

U priopćenju se prenosi i izjava gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je kazao kako je suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina jedan od najvažnijih preduvjeta gospodarskog razvoja i privlačenja investicija, ali je važna u i drugim sferama društvenih aktivnosti, posebice obrazovanju.

19. travanj 2024 15:03