Hrvatska
StoryEditor

Real grupa u strateškom partnerstvu s tvrtkom Alkemy

26. Ožujak 2021.
strateško partnerstvofoto Peshkova - Stock.adobe.com
Digitalna transformacija diktira uspješnost poslovanja

Real grupa je s talijanskom tvrtkom Alkemy upravo sklopila strateško partnerstvo koje će osigurati profesionalnu podršku u digitalnoj transformaciji tvrtkama na području Jugoistočne Europe. Poseban fokus tvrtke Alkemy je veliki potencijal tržišta Hrvatske i upravo zato je osnovana i nova tvrtka Alkemy Zagreb. Alkemy je vodeća tvrtka u evoluciji poslovnih modela velikih i srednje velikih tvrtki, već je aktivna u ovoj regiji kroz svoju podružnicu Alkemy SEE (South Eastern Europe) sa sjedištem u Beogradu.   

Ovo strateško povezivanje pomoći će izgraditi dublje i šire odnose s klijentima i hrvatskom tržištu ponuditi objedinjene izvrsnosti Alkemyja i Real grupe. Real grupa u važno partnerstvo ulaže regionalnu prisutnost, stručnost u medijima, performance marketingu i digitalnim kreativnim rješenjima, dok će Alkemy dodati kompetencije i reference međunarodnog poslovnog savjetovanja, digitalnu i tehnološku stručnost za poslovnu transformaciju.

Duccio Vitali, Alkemy Group CEO povodom povezivanja je izjavio:

„Naše strateško partnerstvo je u skladu s našom međunarodnom strategijom razvoja. Željeli smo napraviti korak više u jačanju naše pozicije na ovom tržištu koje bilježi rast od 15% (2018. – 2020.) u ovom području i ima dosta sličnosti s talijanskim tržištem.“

Odabir ovakvog partnera je logičan korak u daljnjem razvoju Real grupe, full service agencije za tržišne komunikacije koja ima portfolio klijenata s najuspješnijim tvrtkama iz svih industrija, a tvrtka se kontinuirano širi i na druga tržišta. Nakon rada za klijente u Portugalu, Litvi, svoje poslovanje proširila je na tržišta regije – Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru. Nakon prekooceanskog rada za klijenta u Brazilu, otvara i nova daleka tržišta te je nedavno osnovala agenciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Digitalna transformacija neizmjerno koristi našim klijentima preoblikujući njihovo poslovanje i određujući način omnichannel komunikacije s kupcima. Stvaranje partnerstva s Alkemyem osigurat će da zajedno s našim klijentima budemo ispred trendova i učinkovito odgovorimo na nova očekivanja digitalnog poslovanja.“ – dodao je Krešimir Renzo Prosoli, CEO Real grupe

"Sa zajedničkim klijentima, zajedničkim fleksibilnim poslovnim modelom i ambicijom da mijenja tržište, Real grupa bila je očiti izbor", rekao je Milan Perović, izvršni direktor Alkemy SEE. “Ambiciozni talenti, snažna kultura i raznolikost stručnosti Real grupe izvrsno se uklapaju u Alkemy.”

Izvršni direktor tvrtke Alkemy Zagreb je Nikola Tomislav Ćurić koji iza sebe ima niz digitalnih, izdavačkih i tehnoloških projekata te će biti koordinator partnerstva.

“Agilni procesi, strategije usmjerene na kupca i integrirana rješenja presudni su za otkrivanje novih poslovnih prilika. Alkemy ima za cilj klijentima osigurati bolja digitalna iskustva, poboljšanu konverziju i učinkovitost digitalne transformacije.“  – izjavio je Nikola Tomislav Ćurić,  izvršni direktor Alkemy Zagreb

Direktor poslovnog razvoja Alkemy SEE, Nikola Bubanj, rekao je, „Drago nam je što možemo primiti Real grupu u Alkemy obitelj. Hrvatska je vrlo važno tržište, koje uvijek u regiji želi imati vodeću ulogu. Za uspješno putovanje digitalnom transformacijom, velike organizacije trebaju agilne i ciljano usmjerene partnere koji mogu isporučiti dodanu vrijednost. Udružujući snage s Real grupom i stvarajući novu vrstu agencije koja je vođena podacima, sadržajem i tehnologijom, s posebnim fokusom na stvaranje vrijednosti za klijenta, mijenjamo postojeće modele rada i radujemo se poslovanju budućnosti!"

23. svibanj 2024 19:05