Hrvatska
StoryEditor

Sindikat PPDIV: Ivica Mudrinić nije predstavnik radnika Fortenova grupe

20. Rujan 2019.
Ne sumnjamo u kompetencije Ivice Mudrinića, ali ne možemo reći da imamo svog predstavnika u Upravnom odboru Fortenova grupe, izjavio je za Lider Denis Paradiš, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

Fortenova grupa u četvrtak je objavila da je Radničko vijeće Fortenova grupe donijelo odluku o imenovanju Ivice Mudrinića u Upravni odbor kao predstavnika radnika. 

- Taj izbor sigurno nije dobar. Stav je sindikata da nije u redu da Radničko vijeće koje će predstavljati više od 30.000 ljudi bira  samo 105 zaposlenika grupe, pa i manje jer nemaju svi pravo birati, a među njima nema nijednog člana sindikata. Vijeće je formirano samo kao krinka pod kojom bi se izabrao predstavnik radnika koji su izabrali sami poslodavci. S obzirom na način na koji je izabran, ne možemo reći da imamo svog predstavnika u Upravnom odboru Fortenova grupe - kaže Paradiš.

Nije želio komentirati činjenicu da je predstavnik radnika Ivica Mudrinić koji je dosad u karijeru uglavnom igrao za drugu momčad i predstavljao poslodavce. Ističe da to nema veze sa samim Ivicom Mudrinićem. Isto bi reagirali na svaku osobu koja je na tu poziciju postavljena na ovaj način. Osobu čija je dužnost predstavljati radnike.

Sindikat PPDIV-a koji brojčano obuhvaća na tisuće zaposlenika Fortenove (osim Vupika) već je upozoravao Fortenovu da se ne slaže s izborom za Radničko vijeće jer su, kako kaže Paradiš, predosjećali što će napraviti i na kraju se pokazalo da su bili u pravu. Naime, sindikat je otvoreno izražavao nezadovoljstvo i strepnju da će za predstavnika radnika biti predložena osoba bliska čelništvu tvrtke 'kako bi se u odboru direktora dobila još jedna ruka za glasovanje, a ne zaštitnik interesa radnika'.

Budući da su se na ta upozorenja u Fortenovi oglušili, sindikatu preostaje nada kako novo očitovanje koje namjeravaju uputiti Fortenovi neće ponovno izignorirati.

- Sugerirat ćemo da se to odradi na drugačiji način Ako nam je poslodavac, kao što tvrdi, socijalni parner, onda ima dužnost s nama voditi dijalog, a on je u ovome potpuno izostavljen - zaključuje predsjednik Sindikata PPDIV. 

24. travanj 2024 23:12