Hrvatska
StoryEditor

Triglav osiguranje Zagreb ostvarilo je premijski rast od 9,4 posto

28. Kolovoz 2020.
Triglav osiguranje Slovenija

U prvom polugodištu 2020. Triglav osiguranje Zagreb ostvarilo je premijski rast od 9,4 % dok je ukupno osigurateljno tržište u Hrvatskoj uslijed pandemije korona virusa i posljedično pada gospodarske aktivnosti palo za 2,3%. Uslijed navedenog tržišni udio društva porastao je za 0,6 postotnih poena, na 5,6% te je zauzelo 7. mjesto na rang listi osiguravatelja prema veličini premije (pomak za jedno mjesto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine). Porast tržišnog udjela zabilježen je kako u neživotnim, tako i u životnim osiguranjima, stoji u priopćenju. 

„Ovakav rezultat ne bi bio moguć bez dodatnog angažmana djelatnika u prodaji, koji su u otežanim uvjetima rada uslijed ograničenja kretanja, riskirajući i vlastito zdravlje, uspjeli doći do svojih stranaka i obnoviti police osiguranja. Ponosni smo na njih,“ istaknuo je Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb.

Inače, Grupa Triglav u prvoj polovini godine unatoč zahtjevnim uvjetima zbog pandemije poslovala je profitabilno i sigurno. Postigla je premijski rast na većini svojih tržišta i u sva tri segmenta osiguranja te obračunala 7 posto više konsolidirane bruto premije osiguranja (673,4 milijuna eura) nego prošle godine u istom razdoblju. Dobit prije oporezivanja u iznosu od 40,6 milijuna eura bila je za 3 posto manja u odnosu na prošlo polugodište u prvom redu kao posljedica pogoršanja stanja na globalnim financijskim tržištima, a djelomično su utjecali i masovni štetni i drugi specifični događaji. Kombinirani koeficijent iznosio je povoljnih 92,4 posto.

Budući ekonomski i financijski učinci pandemije ostaju nesigurni, a na polugodištu Grupa Triglav procjenjuje da je njezin osigurateljni i investicijski portfelj dovoljno otporan, a pozicija kapitala odgovarajuća da se može uspješno suočiti s povećanim rizicima koji proizlaze iz aktualnih uvjeta. Triglav osiguranje Zagreb, koji je dio Triglav Grupe, je u prvom polugodištu ove godine dosegnuo 8-postotni rast ukupne premije i povećao svoj tržišni udio na hrvatskom osigurateljnom tržištu.

28. travanj 2024 03:28