Hrvatska
StoryEditor

U samo 24 sata Degordian je stvorio novu platformu o autizmu  

03. Ožujak 2020.
Degordian Startup in 24h
Zaposlenici Degordiana udružili su se i još jednom pokazali kako se ruše granice mogućeg. U samo 24 sata, njih 71 stvorilo je funkcionalnu i kvalitetnu platformu za savjetovanje i edukaciju o poremećajima iz spektra autizma.

Degordian je sredinom veljače po četvrti put organizirao projekt pod nazivom Startup in 24h. Osim što je ovogodišnji bio najveći, također je imao humanitarni karakter. Cilj projekta bio je u samo 24 sata stvoriti platformu za savjetovanje i edukaciju roditelja djece s autizmom, a ono što su naumili, to su i ostvarili — web stranica sveoautizmu.com od sada je i službeno dostupna.

image
Degordian Startup in 24h


U realizaciji projekta dobrovoljno su sudjelovali zaposlenici iz Degordianovog zagrebačkog, beogradskog i mostarskog ureda. Kada su saznali temu i cilj ovogodišnjeg Startupa, znali su da je trebaju provesti u djelo. Iako su se, kažu, i sami pitali kako će to sve izvesti u tako kratkom roku, ističu da je motivacija otklonila svaku sumnju u neuspjeh. Tako je i bilo, ono što bi se u praksi radilo mjesecima, uspjeli su napraviti u samo jednom danu.

Da bi ovaj zahtjevni projekt realizirali u zadanom roku, svemu je prethodila dobra organizacija. Degordijanci su bili podijeljeni u više timova. Jedni su se bavili kreativnim dijelom i brandingom, drugi izradom web stranice i kreiranjem sadržaja, treći izradom komunikacijske strategije i promocijom, a uz njih su cijelo vrijeme bile i neovisne stručnjakinje za poremećaje iz spektra autizma.

image
Degordian Startup in 24h

Zašto je takva platforma bila prijeko potrebna?

Kada primijete da njihovo dijete pokazuje znakove autizma, roditelji najčešće informacije pokušavaju pronaći putem interneta. U tom trenutku suočavaju se s brojnim podacima koji su nepotpuni ili netočni, a to im nimalo ne olakšava situaciju. Ne pomaže ni činjenica da je na našim prostorima autizam i dalje nepoznanica, dok su roditelji uglavnom prepušteni sami sebi, ne znajući kome se uopće mogu obratiti za pomoć.

Upravo je zato svrha inicijative bila stvoriti mjesto na internetu na kojem će roditelji moći pronaći sve relevantne podatke i riješiti upitnik koji im pruža informacije o djetetovom stupnju rizika od poremećaja iz spektra autizma. Na platformi se, isto tako, nalaze stručni članci, savjeti i odgovori na najčešća pitanja, ali i cjelokupni popis ustanova u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini kojima se roditelji mogu obratiti.

image
Degordian Startup in 24h


Stručnjakinje za poremećaje iz spektra autizma nastavljaju voditi platformu i pružati savjetodavnu podršku, dok Degordijanci već razmišljaju o novom izazovu, vjerujući da su ovim projektom barem malo pomogli roditeljima koji se po prvi puta susreću s autizmom.

Više o tome kako je protekao sam projekt možete pročitati u blogu, ali i provjeriti u videu koji je napravljen u sklopu realizacije platforme.

29. travanj 2024 02:11