Hrvatska
StoryEditor

[VIDEO] Novi rokovi za podnošenje prijava poreza (PD) i godišnjih financijskih izvještaja (GFI)

15. Travanj 2020.
Izvještaj burza tržite sastanak

Porez na dobitak za 2019. godinu (Obrazac PD ili Obrazac PD-NN) podnosi se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja 2020. godine. Na internetskim stranicama RRIF-a stoji kako se navedeno odnosi i na sve druge obrasce i izvješća (npr. PD-DOP; PD-IPO, PD-KID) koji se u skladu s posebnim propisima o oporezivanju dobitka i drugim posebnim propisima podnose uz Prijavu poreza na dobitak ili za iste obveza podnošenja Poreznoj upravi dospijeva s krajnjim rokom propisanim za podnošenje prijave poreza na dobitak (npr. Obrazac TZ, Obrazac OKFŠ, Obrazac SR, OPZ-STAT-1). Najkasnije do 30. lipnja 2020. podnosi se i Prijava poreza po tonaži broda za 2019. godinu (Obrazac PT).

Obveze javnih davanja koje se utvrđuju na temelju Prijave poreza na dobitak, obrazaca i izvješća iz čl. 71.s, st. 1. i 2. Pravilnika, dospijevaju 31. srpnja 2020. Prema tome, razliku poreza na dobitak (red. br. 57 Obrasca PD) treba platiti do 31. srpnja 2020., a ne kao inače u roku podnošenja prijave poreza na dobit.

  

Produljenje roka predaje Obrasca PD na 30. lipanj NE odnosi se na one porezne obveznike kojima, u skladu s posebnim propisom o oporezivanju dobitka, izabrano porezno razdoblje nije izjednačeno s kalendarskom godinom (otvaranje stečaja, statusne promjene, prestanak poslovanja i dr.) odnosno kojima obveza podnošenja prijave poreza na dobitak ne dospijeva četiri mjeseca nakon isteka poreznog razdoblja.

Što se tiče rokova za predaju financijskih izvještaja, nekoliko je datuma. Sve ih možete vidjeti OVDJE

19. travanj 2024 06:19