Kompanije
StoryEditor

Akcija ‘Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš’ donijela CEMEX-u Hrvatska Veliku nagradu sigurnosti

25. Listopad 2019.
Fabjan Ruščić, voditelj Odjela zaštite na radu CEMEX-a primiio je nagradu

CEMEX Hrvatska dobitnik je Velike nagrade sigurnosti u kategoriji društvene odgovornosti za inicijative sigurnosti na cestama. Nagradu je dodijelila Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u dvanaest kategorija povodom obilježavanja Hrvatskih dana sigurnosti. Inicijative usmjerene na brigu o školarcima u prometu te akcija ‘Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš’ nagrađene su kao najbolji projekti društvene odgovornosti usmjereni na sigurnost. 

Na svečanoj dodjeli održanoj u Opatiji nagradu je u ime CEMEX-a preuzeo Fabjan Ruščić, voditelj Odjela zaštite na radu. 

- Kampanja ‘Ne riskiraj’ i briga o djeci u prometu dio su CEMEX-ovih trajnih napora da poveća razinu razumijevanja važnosti očuvanja sigurnosti ljudi. Stoga nas jako veseli ova nagrada koja će nam također biti i poticaj da nastavimo s našim aktivnostima u ovom segmentu, kao i da ih unaprjeđujemo te time podižemo letvicu uspješnosti zaštite na radu za cijelo naše gospodarstvo - rekao je Rušičić prilikom preuzimanja nagrade.

image
Kongres Hrvatski dani sigurnosti 2019
foto

Žiri Velike nagrade sigurnosti činili su predsjedavajući Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, novinarka Ana Raić Knežević, Valentina Kranželić s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Osim ovih inicijativa, CEMEX u programu društveno odgovornog poslovanja posvećuje posebnu pozornost sigurnoj vožnji i sigurnosti svih sudionika u prometu te provodi obuke sigurne vožnje koje moraju proći svi vozači ugovornih prijevoznika. 

06. svibanj 2024 12:22