Tehnopolis
StoryEditor

Sizem osvojio prvu nagradu na TechCrunch Balkans Meetupu

05. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Sinoć je u Zagrebu održana je treća večer TechCrunch Balkans Meetupa u organizaciji Netokracije.

Nakon Sofije, a potom i Beograda TechCrunch Meetup na čelu s John Biggsom stigao je i u Zagreb. John, TechCrunchov urednik za američku istočnu obalu, poslušao je i hrvatske startupe, pa čak i jedan izraelski koji je isključivo zbog Biggsa došao u Zagreb, te zajedno sa žirijem odlučio kako demo stol na TC Disruptu u Berlinu dobiva Sizem.Riječ je o mobilnoj i web aplikaciji upečatljivog opisa (App That Loves Your Boobs), koja bi trebala pomoći ženama diljem svijeta da napokon pronađu i kupe odgovarajuću veličinu grudnjaka. 

Startup Mash.me, koji nudi besplatan i jednostavan način za kreiranje animacija, bez potrebe za kupovinom skupog softvera i hardvera te učenjem baratanja alatima, osvojio je drugo mjesto a nagrada je ulaznica za TechCrunchovu konferenciju u Berlinu. Osim startupa Sizem i Mash.me, predstavili su se i startupi Usertest.me, Collabmate.me, Visiobike i izraelski Lawya. 

Uz Johna Biggsa, pitcheve startupa su ocjenjivali Goran Krajnović i Boris Drilo iz T-HT-a, Cosmin Ochisor iz hub:rauma, Rodoljub Petrović iz tvrtke Celtra, Marko Skomeršić iz tvrtke Infobip te Nataša Đukanović iz Domain.me. 

Riječ ohrabrenja svim startupima dao je John Biggs, koji često voli spomenuti kako je ovdje došao zbog svih malih, svijetu nepoznatih startupa koji rješavaju konkretne probleme.

- Ne zanimaju me niti Facebook, niti Google. Zanimate me vi, ‘mali‘ ljudi koji radite konkretne stvari. Imate ideje za proizvode koji ispunjavaju nečije potrebe. Znate specifične potrebe vašeg tržišta. I bez obzira na prepreke koje imate, teškog dolaska do financijskih sredstava i do medija, možete uspjeti - rekao je Biggs.

25. travanj 2024 15:10