Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Feelsgood ponovno uložio u hrvatski startup BiteMe Nutrition, uz još četiri investitora

29. Lipanj 2023.
foto Biteme-nutrition.com

Domaći startup BiteMe Nutrition, proizvođač zdravih energetskih pločica, proteinskih i lava kolačića, zaključio je novu investiciju u iznosu od 255 tisuća eura od regionalnog fonda rizičnog kapitala Feelsgood Capital, prenosi Netokracija. Posljednja investicijska runda dolazi dvije godine nakon što je Feelsgood u BiteMe Nutrition uložio 300 tisuća eura, odnosno više od 2,25 milijuna kuna.

Uz Feelsgood Capital, u ovoj investicijskoj rundi sudjelovala su i četiri investitora - bivši čelnici agencije Five Luka Abrus, trenutno partner u Silicon Gardesu za Hrvatsku, i Viktor Marohnić, sada direktor startupa 57hours, nizozemski poduzetnik i investitor Niels Bogerd te slovenski poduzetnik Boris Eržen.

Ovo je treća investicija BiteMe Nutritiona, kojega su prije šest godina osnovali Edo Mujkić (direktor), Luka Mujkić, Petra Mihalić i Martin Kandus, a ukupno su do sada prikupili 935 tisuća eura investicija.

Kako je istaknuo Martin Kandus, glavni financijski direktor u BiteMe Nutritionu, ova investicija omogućit će im brže skaliranje i lansiranje proizvoda na nova tržišta. Trenutno se fokusiraju na distribuciju svojih proizvoda, odnosno prodaju i marketing, a u planu je i buduća seed runda. S druge strane, Tilen Šarlah, prokurist iz Feelsgood Capitala, smatra da je proizvodni segment snackova vrlo perspektivan, budući da na godišnjoj razini raste preko 30 posto.

Ovu će investiciju BiteMe Nutrition iskoristiti za povećanje marketinških aktivnosti i proizvodnju, kao i za implementaciju alata za povećanje operativne efikasnosti.

Kako smo već pisali u Lideru, njihove proizvode kupci na brojnim europskim tržištima dobro su prihvatili. Već su 2021. imali dosta zainteresiranih investitora, pa je tako bilo i s ovom investicijskom rundom, zbog čega su neke ponude investitora morali ‘odgoditi‘ za kasnije.

Tijekom 2022. godine ostvarili su 212 tisuća eura prihoda, što je porast u odnosu na 127 tisuća eura u 2021. godini.

27. travanj 2024 22:43