Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Luka Burilović osnovao tvrtku za iznajmljivanje nekretnina

03. Lipanj 2022.
Luka Burilović

Piše: Roko Kalafatić

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović osnovao je krajem prošle godine novu tvrtku Zakota. Prema podacima iz Sudskog registra pretežita djelatnost tvrtke prema NKD klasifikaciji je 'iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing)'.

Sjedište tvrtke je u Zagrebu, Burilović je osnivač i direktor, a osnovana je s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Burilović je preko HGK potvrdio da je osnovao tvrtku, ali da ona 'od trenutka osnivanja nije bila poslovno aktivna, odnosno nije ostvaren prihod od njenog djelovanja'.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske tvrtka dosad nema prihoda ni zaposlenih. Na dodatna pitanja o poslovnim planovima Burilović nije odgovorio.

Podsjetimo, kada se nedavno pisalo o tome kako Burilović, kao šef HGK te putem članstva u par nadzornih odbora, mjesečno prima 60 tisuća kuna on se 'pravdao' kako nije dužnosnik niti političar nego poduzetnik.

Burilović je tada istaknuo kako je poduzetnik od 1991. kad je osnovao svoju prvu tvrtku. Ispostavilo se da je njegova tvrtka Agrotehna Lipovac davno ugašena te da je nema ni u sudskom registru. Burilović je ranije potvrdio da ima i lokal za iznajmljivanje, ali nije želio govoriti o prihodu kojeg ostvaruje na taj način.

Kako je svojedobno objavljeno, Burilovićeva plaća u HGK je 23 tisuće kuna, a dodatni prihod je imao kao član raznih nadzornih odbora, uključujući NO Ine i Badela. Trenutačno je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Podravke i član NO-a HBOR-a.

23. travanj 2024 12:12