Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Njemački Ireks postao dio vlasničke strukture tvrtke Glazir iz Rugvice

06. Listopad 2022.

Tvrtka Glazir iz Rugvice i međunarodni koncern u obiteljskom vlasništvu Ireks GmbH iz Kulmbacha, jedan od vodećih svjetskih proizvođača u pekarskoj industriji, potpisali su ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela Glazira. 

Ulazak Ireks GmbH u vlasničku strukturu Glazira prvenstveno predstavlja novi oblik dosadašnje suradnje dviju uspješnih tvrtki u pekarskoj i slastičarskoj industriji s ciljem osnaživanja njihove pozicije na novim tržištima putem širenja prodajnih kanala.

Kako se navodi u priopćenju, Glazir nastavlja djelovati kao zasebno i neovisno društvo zadržavajući svoja načela poslovanja te partnere koji čine najveću vrijednost profesionalnog uspjeha.

Tvrtka je prisutna na tržištu cijele Hrvatske, a trenutno se preko 65 posto proizvoda plasira u zemlje šire regije i srednje Europe. Kompanijom će nastavi upravlja postojeća Uprava društva, a zajedno sa svojim zaposlenicima te uhodanom mrežom distributera nastavit će opsluživati dugogodišnje kupce fokusirajući se istovremeno na korištenje potencijala novih prodajnih kanala i novih tržišta.

Tvrtka je pak osnovana 1994. godine te je prvotno bila fokusirana na distribuciju sirovina u pekarskoj industriji, a danas su, kako ističu, jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj i široj regiji u proizvodnji kvalitetnih sirovina za pekarstvo i slastičarstvo. 

27. travanj 2024 02:47