Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Premda je otvoren u špici sezone, splitskom Marriotu u tri mjeseca rezervacije "eksplodirale"

01. Studeni 2023.
Wesgate Tower Split

AC Hotel by Marriott Split, smješten u najvećem neboderu u Hrvatskoj, koji je otvoren u špici sezone, u srpnju ove godine, poslovao je u prva tri mjeseca od otvaranja iznad svih očekivanja. Premda se kalkuliralo sa datumom otvaranja, jer su se pojedini radovi otegli dulje od očekivanog, prve rezervacije pokazale su da hotelsko poslovanje ne bi trebao biti problem. Kako kažu u Upravi hotela, prve rezervacije su uglavnom bili last minute gosti i najveći broj njih je iz SAD-a te zapadne Europe, koji poznaju i koji su na putovanjima vjerni brendu Marriot.

Obuka u hladnom pogonu

 - Za otvaranje smo bili potpuno spremni infrastrukturno i logistički. Naši zaposlenici prošli su obuke za rad u hladnom pogonu pa smo poslovanje doveli do savršenstva. Ipak, izazovno je bilo s tako velikim sustavom krenuti u špici sezone. Kad je pak riječ o rezervacijama i poslovanju, jako smo zadovoljni ako u obzir uzmemo činjenicu da smo krenuli s radom sredinom srpnja, kad smo već trebali ispuniti cjelokupan booking za ljeto i posezonu. Međutim, rezervacije su doslovno eksplodirale s prvim radnim danom budući da je Marriott najveći hotelski lanac na svijetu pa snaga i ugled takvog međunarodnog brenda jamče vidljivost, a samim time i rezervacije. Pogotovo ako tome pridodamo Split kao dalmatinsku avio-destinaciju koja je apsolutni hit u Europi i svijetu - istaknula je Ljubica Bauk, generalna menadžerica hotela te dodala kako trenutno rade na programu grand openinga samog hotela, a o čemu će više detalja biti poznato uskoro.

Inače, riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott Internationala koji posluje u Hrvatskoj, a smješten je u splitskom Westgate Toweru, remek djelu poznatog arhitekta Otta Barića koji je za ovaj projekt prošle godine osvojio međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene. Westgate Tower najviši je neboder u Hrvatskoj sa svojih 135 metara, a njegov izgled je monumentalan ponajviše zbog potpuno staklene fasade što znači da svaka hotelska soba ima pogled na more i panoramu Splita.

Cilj poslovni klijenti i kongresi

Hotel trenutno zapošljava nešto manje od stotinu ljudi. Svi su stalno zaposleni, a ako se pokaže potreba, onda će, kažu iz menadžmenta hotela kojim upravlja brend Marriot, razmišljati i o sezonskim radnicima. Radnici su sve odreda domaći ljudi, jer za strance nisu mogli u tako kratkom vremenu osigurati smještaj, ali nije isključeno da će u budućnosti za njih raditi i osobe iz drugih zemalja.

- Ono što možemo zajamčiti jest da nipošto nećemo smanjivati broj djelatnica i djelatnika obzirom smo hotel koji je usmjeren na poslovne klijente i kongresni turizam, tako da će naši programi u tom smislu biti aktivni tijekom cijele kalendarske godine. Svakom djelatniku nudimo iznimno profesionalan pristup, mogućnost snažnog razvoja i napredovanja te stimulativna primanja - dodala je Bauk.

Osim hotelskog osoblja, u najvećem neboderu u Hrvatskoj zaposleno je nešto više od tisuću ljudi. Osim AC Hotela by Marriott ovdje su smješteni uredi nekoliko IT kompanija, poput Ericssona Nikola Tesla. Treba spomenuti da je isti investitor u toranj, Westgate grupa, izgradila i manji toranj identične vizure nadomak nebodera i u tom je objektu sjedište OTP banke za cijelu Hrvatsku.

Osim 214 soba i apartmana, u hotelu je smješten i kongresni centar s pet modularnih dvorana, a kako kaže Ozren Kovačević, direktor marketinga i prodaje u AC Hotelu by Marriott Split, sama činjenica da imaju čak šest modularnih dvorana od kojih svaka ima dnevno svjetlo i najnoviju vrhunsku AV opremu, daje im za pravo da se vide kao lidera u ovom segmentu na području Splita i Dalmacije.

- Naš hotel želimo pozicionirati kao prvi City Business Hotel na Jadranskoj obali - rekao je Kovačević.

U hotelu su posebno ponosni na SPA i fitness centar, koji će, premda uz ekskluzivno članstvo, biti dostupan i stanovnicima Splita i okolice.

13. svibanj 2024 09:35