Ukratko
StoryEditor

Cybex Anoris T i-Size autosjedalica proglašena najsigurnijom autosjedalicom ikada koju je ADAC testirao

31. Svibanj 2022.
Cybex Anoris T i-Size autosjedalica

Cybex Anoris T i-Size sjedalica okrenuta prema naprijed nagrađena je kao najbolja dječja autosjedalica ikad testirana u svojoj klasi prema Stiftung Warentest i ADAC testovima. Prva sjedalica s integriranom tehnologijom zračnih jastuka uspjeh je postigla u kategoriji 'Kleinkind plus Kind' osvojivši najbolju ocjenu do sada neviđenu ukupnu ocjenu od 1,5, kao i najbolju ocjenu od 0,9 u sigurnosti sudara i 1,2 u ukupnoj kategoriji 'sigurnost'.

Prije više od 15 godina, osnivač Cybexa Martin Pos, počeo je razmišljati o sjedalici koja nudi sveobuhvatnu zaštitu za djecu čak i u položajima sjedenja okrenutim prema naprijed.

- Desetljećima su zračni jastuci dio sigurnosne opreme vozila s ciljem zaštite odraslih osoba od teških ozljeda u slučaju nesreće. Zbog neumornog rada našeg razvojnog tima i dostupnosti novih tehnologija, sada smo definitivno ponosni jer smo dobili jasno priznanje od ADAC-a i StiWe za naše tehnološko postignuće zahvaljujući ovom povijesnom rezultatu - kaže Pos.

- Zaštita djece uvijek je bila izazov. U usporedbi s tijelom, glava im je velika i teška s vratnom muskulaturom koja nije u potpunosti razvijena. U slučaju frontalnog sudara, dijete je podložno velikom površinom zračnog jastuka i zadržano unutar sigurnosne zone sjedala prije nego što dođe do značajnog pomaka prema naprijed. I iznad svega, osjetljiva područja glave i vrata ostaju savršeno zaštićena - kaže voditelj razvoja u tvrtki Cybex Franz Peleska.

Rezultati testa pokazuju prednosti nove tehnologije integriranih zračnih jastuka s CYBEX Anoris T i-Size koji pokazuje bolje performanse čak i u usporedbi s konvencionalnim sjedalima okrenutim unatrag. Stvarna ocjena testa za izvedbu sudara od ADAC-a, ÖAMTC-a, Stiftung Warentest-a i TCS-a bila je 0,9 – rezultat nikad prije viđen u povijesti testa.

Sigurna i udobna putovanja - okrenuta naprijed

Zahvaljujući tome što je Anoris T i-Size okrenuta prema naprijed, roditelji mogu u potpunosti komunicirati sa svojom djecom kroz retrovizor, čime se povećava pasivna sigurnost i zadržava vozačev fokus okrenut naprijed. Osim toga, Anoris T i-Size je udobniji na dužim vožnjama u automobilu, jer nudi dovoljnu slobodu kretanja čak i za djecu do 6 godina (2 godine dulje od usporedive konvencionalne dječje autosjedalice). Čak i na putovanjima koja traju nekoliko sati, starija djeca imaju mjesta za protezanje nogu bez osjećaja sputavanja.

Anoris T i-Size sjedalica jednostavna je za instalaciju i aktivno podržava roditelje u osiguravanju optimalne instalacije s LED indikatorima i audio signalima. Osim toga, pomoćnik za sigurnost u vozilu obavještava roditelje ako je bilo koja karika u sigurnosnom lancu propuštena dok je dijete osigurano u autosjedalici. Sjedalo, odobreno prema UN R129/03 standardu, prikladno je za djecu do šest godina. Raste s djecom zahvaljujući jednostavnoj i intuitivnoj prilagodljivosti, počevši od visine od 76 cm pa sve do visine od 115 cm i maksimalno 21 kilogram. Praktična je stoga roditelji mogu birati između tri sjedeće i ležeće pozicije za svoje dijete.

19. travanj 2024 20:15