Ukratko
StoryEditor

Lidl ponovno dobitnik certifikata Poslodavac Partner

27. Ožujak 2023.
Zahvaljujući kontinuiranom usavršavanju HR praksi, Lidlu je po 12. put konzultantska kuća uručila prestižni certifikat Poslodavac Partner

Lidl zna da ulaganjem u razvoj zaposlenika pozitivno utječe na njihovo zadovoljstvo. Najbolji pokazatelj toga je preuzimanje certifikata Poslodavac Partner za 2022. godinu koji dokazuje veliku posvećenost zaposlenicima te razvoju izvrsnih HR praksi koje Lidl gradi godinama. Izvrsnost HR procesa prepoznata je od strane certifikacijskog tima koji čine nezavisni HR stručnjaci SELECTIO Grupe, a koji je posebno pohvalio ovogodišnji napredak u području zapošljavanja novih talenata te školovanja zaposlenika.

Pohvaljeni su procesi zapošljavanja koji od 2022. godine u Lidlu uključuju prikupljanje povratnih informacija menadžera i svih kandidata koji sudjeluju u procesu selekcije. Osim toga, Lidl implementira nova digitalna rješenja kako bi proces selekcije prošao što ugodnije i jednostavnije za sve uključene u tom postupku.

Posebno je učinkovito što onboarding proces (uvođenje zaposlenika u posao) ne uključuje samo novozaposlene osobe, nego se primjenjuje i u internim transferima zaposlenika. Analizom HR sustava utvrđeno je da Lidl ima detaljno razrađene materijale koji pomažu u učenju i prilagodbi, a proces dodatno olakšava i visoka motivacija mentora koji su uvijek spremni za dijeljenje znanja i iskustva. U kontekstu razvoja zaposlenika, u Lidlu postoji jaka tradicija internih školovanja i strukturirane razmjene znanja koju omogućuje 310 internih trenera. 

Zaposlenici Lidla uživaju benefite u kojima Lidl premašuje brojne kompanije. Zaposlenima su na raspolaganju brojne novčane nagrade, healt care inicijative, razvojne aktivnosti i niz drugih novčanih i nenovčanih pogodnosti. Sve navedeno pridonijelo je tome da Lidl uspješno zadržava i razvija svoje zaposlenike.

26. travanj 2024 16:53