Ukratko
StoryEditor

Šaljite i primajte pakete brzom dostavom Paket24

20. Rujan 2022.

Paket24 isporučuje više od 97 posto paketa za manje od 24 sata

Paket24 jedina je usluga brze paketne dostave koja ravnomjerno pokriva cijeli teritorij Republike Hrvatske i jamči uručenje pošiljaka idući dan u više od 200 mjesta, a od početka rujna Hrvatska pošta osigurala je najbržu dostavu i za krajnji jug Hrvatske. To znači da će pošiljke iz najvećih svjetskih i domaćih e-trgovina stizat u gradove poput Dubrovnika, Cavtata i Ploča jednako brzo kao, npr. u Zagreb, Split, Osijek ili Rijeku.

Osim isporuke na adresu ili u poštanski ured, korisnici svoje pošiljke Paket24 mogu primati i slati putem paketomata, novoga dostavnoga kanala Hrvatske pošte. Trenutačno je postavljeno više od 160 paketomata diljem Hrvatske, uključujući i otoke Brač, Lošinj, Korčulu, Krk i Pag. Paketomati su automatizirani uređaji s pretincima različitih dimenzija i nalaze se na frekventnim i lako dostupnim lokacijama. Dostupni su svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici mogu beskontaktno preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kada im najviše odgovara, a putem paketomata mogu i vratiti robu kupljenu u e-trgovinama.

Paket24 na nove lokacije dostavlja pošiljke naručene u domaćim i stranim e-trgovinama. Ako ste naručili robu u e-trgovini koja ne nudi paketomat kao mjesto isporuke, pošiljku možete naknadno preusmjeriti putem poveznice koja stiže u elektroničkoj obavijesti od strane Hrvatske pošte.

Paketomati su, uz rastući vozni park električnih vozila, jedna od okosnica Hrvatske pošte u smanjenju emisija štetnih plinova i s razlogom ih se naziva zelenim dostavnim kanalom. Naime, paketomati povećavaju postotak uručenja u prvom pokušaju, a dostavna vozila trebaju obići manje lokacija. S korisničke strane, do većine paketomata može se doći pješice, biciklom ili javnim prijevozom. Novi dostavni kanal Hrvatske pošte, prilagođen je potrebama modernih korisnika, a mreža paketomata bit će kompletirana nakon postavljanja tristotog uređaja. Popis već postavljenih paketomata provjerite na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

A kako bi obrti i manje trgovine što brže i jednostavnije integrirali Paket24 dostavu u svoje poslovanje, Hrvatska pošta svim e-trgovinama nudi automatizaciju usluge brze dostave. Neovisno o tome je li riječ o malom obrtu koji šalje nekoliko paketa dnevno ili velikoj internetskoj trgovini s vlastitim informatičkim sustavom, Hrvatska pošta u ponudi ima gotova programska rješenja za brzu i jednostavnu implementaciju.

Rješenja variraju od integracije online dostave za e-trgovine koje šalju nekoliko paketa dnevno, pluginova za internetske trgovine zasnovane na WooCommerce i Magento platformi za e-trgovinu te API servisa za srednje i velike e-trgovine koje dnevno šalju veći broj pošiljaka. Svim rješenjima zajednička je Paket24 dostava na adresu, u poštanski ured ili na paketomat.

22. travanj 2024 20:55