Ukratko
StoryEditor

SentiMental Bikes predstavio svoje električne bicikle biciklističkom sajmu u Frankfurtu

28. Lipanj 2023.
Duško Ilijević i Ivan Ignatovski

Hrvatska tvrtka SentiMental Bikes predstavio svoje električne bicikle svjetskom tržištu sudjelujući prošlog tjedna na svjetskom biciklističkom sajmu u Frankfurtu. Na sajmu, na koji se dolazi pozivnicom organizatora, svoje proizvode i najnovije tehnologije iz područja biciklizma pokazalo je više od 1.900 izlagača iz 62 države, a bicikli domaćih predatvanika bili su bio ovogodišnje teme ‘Hello Future‘, stoji u priopćenju.

Iza priče o biciklima SentiMental stoje osnivač i kreativni direktor Duško Ilijević, koji je dječačku strast za biciklima i dizajnom pretvorio u više od hobija, te investitor Ivan Ignatovski, u čijoj se obiteljskoj tvornici proizvodnje opruga u Dežanovcu kraj Daruvara ručno proizvode komponente bicikala, dok se u pogonu u Daruvaru one slažu i isporučuju gotovi bicikli.

Električni bicikli iz daruvarskog pogona među prvima su takve vrste, od dizajna do sastavljanja u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, što ih čini pravim hrvatskim proizvodom, dok njihov urbani karakter i autentični dizajn obećavaju velik potencijal za daljnje širenje na svjetskim tržištima.

- Ideja iza SentiMentala je omogućiti vlasniku da u svoj bicikl unese dio svoje osobnosti i personalizira ga prema svojim potrebama, dok naša tehnologija osigurava pouzdanost i užitak vožnje na jedinstvenom, modernom i ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu. Dizajn je autentičan i funkcionalan po uzoru na retro modele uz koje su odrastale mnoge generacije, pa tako dva modela koja smo predstavili u Frankfurtu i koje trenutačno proizvodimo za prodaju, Noogat i Pralina, izgledom podsjećaju na BMX bicikle iz 80-ih, koji su s brojnim dodacima i mogućnostima u ovom formatu savršeno prilagođeni današnjim uvjetima kretanja u gradu - istaknuo je Ilijević.

- Cilj je mogućnost personalizacije napraviti održivom u serijskoj proizvodnji, a Eurobike u Frankfurtu bila je najbolja platforma da predstavimo svoj proizvod stručnjacima iz industrije i srodnim tvrtkama iz cijelog svijeta, stvorimo veze i vratimo se s povratnim informacijama od struke i publike. Zahvalan sam što su organizatori prepoznali potencijal i pozvali nas kao jednog od izlagača, a veselimo se i službenom predstavljanju naših e-bicikala hrvatskom tržištu, što je plan u narednim mjesecima - zadovoljno je izjavio Ignatovski. 

30. travanj 2024 12:41