Ukratko
StoryEditor

Svečano otvoren Dubrovnik EXPO 22 – Centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje

04. Studeni 2022.

Dubrovnik EXPO 22, centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, svečano je otvoren jutros u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Na jednom mjestu okupili su se gospodarstvenici, visokoobrazovne institucije, centri izvrsnosti i ostali zainteresirani dionici kojima se prigodnim riječima obratila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica 

‒ Drago mi je da je Europska komisija jedan od suorganizatora ovog velikog projekta koji svake godine sve više raste. Ova godina je Europska godina mladih, a iduća godina je proglašena Europskom godinom vještina i obrazovanja što samo znači da se nastavljamo, zato je iznimno važno da se ovaj događaj odvija u Dubrovniku ‒ istaknula je.

Svečanom otvorenju je prisustvovala voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, zamjenik župana Joško Cebalo te Ayhan Basci, Cluster General Manager Rixos Premium Dubrovnik.

‒ Dubrovnik EXPO okuplja, umrežava i gradi bolje društvo utemeljeno na europskim vrijednostima te ima za cilj postati jedan od najvažnijih događaja, ne samo za grad Dubrovnik, već i za čitavu regiju. S ponosom mogu reći da će nas posjetiti 3500 mladih iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a upravo njima pružamo priliku za osobni, profesionalni i društveni razvoj ‒  izjavio je organizator Dubrovnik EXPO 22 i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik Marko Žmirak te poželio dobrodošlicu svim prisutnima, naglasio važnost ovakvog događaja koji ne poznaje granice za Dubrovnik i srednjoškolce iz regije.

Budući da je 2022. godina Europska godina mladih koja je ujedno i okosnica ovogodišnjeg EXPO-a, događaj je nastao u suradnji s generalnim partnerom, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Mladima će se predstaviti i inicijative Europske komisije, Europskog Parlamenta, Agencije za mobilnosti, kao i programi EU, Eurodeska i brojnih drugih inicijativa i udruga putem interaktivnih izazova i zadataka unutar EU zone EXPO-a, u sklopu koje je moguće osvojiti i vrijedne nagrade.

Iznimno bogat program ovogodišnjeg EXPO-a nastavlja Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj panel raspravom 2023. Europska godina vještina‘, a već danas će se održati čak dvanaest panel rasprava, radionica i samostalna predstavljanja tvrtki PIK Vrbovec i Vinarije Kutjevo.

Drugog dana događaja posjetitelje očekuje osam panel rasprava, tri samostalna predstavljanja izlagača i radionica. Treći i posljednji dan EXPO-a posvećen je umrežavanju dionika odnosno institucija, tvrtki i centara izvrsnosti putem jedinstvene networking aplikacije kreiranje u suradnji s agencijom CoreEvent. Događaj su podržale neke od ponajboljih hrvatskih obrazovnih institucija te će više od 3000 mladih tijekom dva dana imati priliku upoznati se s programima čak 28 visokoobrazovnih institucija, a ono što će ih zasigurno razveseliti je Chill zona koja nudi pregršt zabavnog i interaktivnog sadržaja, kao i zabava za mlade u Lazaretima.

22. travanj 2024 05:33