Ukratko
StoryEditor

Zeleni certifikat budi vjeru u zeleno gospodarstvo, broj dobitnika priznanja svakodnevno raste

14. Travanj 2022.
Barbara Barić
Inicijativa servisa mojeRačun pokazale se kao uspješan projekt koji je ujedinio javne i privatne tvrtke koje vjeruju da je zelena budućnost zajednička odgovornost

Tvrtke u Hrvatskoj sve se više okreću ekološki prihvatljivim rješenjima, društveno odgovornom poslovanju i brizi o zajednici u cjelini, dalo bi se to zaključiti iz sve većeg broja dobitnika Zelenog i Premium zelenog certifikata. Podsjetimo, riječ je o projektu koji je u suradnji s korisnicima i partnerima pokrenuo vodeći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata, servis mojeRačun.

- Ideja da odamo priznanje tvrtkama koje su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu,  pokazala se kao uspješan projekt koji je brzo ujedinio javne i privatne tvrtke koje vjeruju da je zelena budućnost zajednička odgovornost -  istaknula je Barbara Barić, voditeljica Sektora prodaje, CRM-a i marketinga servisa mojeRačun.

Zaštita prirode kao poslovni identitet

Projekt Zeleni certifikat kruna je brojnih aktivnosti koje ovaj informacijski posrednik provodi još od 2014. godine s ciljem popularizacije bespapirnog poslovanja i poticanja zaštite prirode kao dio poslovnog identiteta, kako među zaposlenicima, tako i među partnerima i korisnicima.

- Provedba projekta i dodjela priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat ima dugoročni cilj. Nije riječ o tome da se tvrtkama jednokratno dodjele priznanja jer su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zeleno gospodarstvo, nego i da se potakne one koje to još nisu da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice -  naglašava Barić.

Nastavak projekta

Priznanje Zeleni certifikat, dodaje Barić, pokazatelj je da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja. Jedan od načina je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da  se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

„Projekt nastavljamo provoditi i dalje i to u svim onim tvrtkama, javnim ustanovama i svim drugim organizacijama koje su implementirale digitalizaciju u poslovanje, trajno ulažu u zaposlenike te, kroz sve aspekte poslovanja, pokazuju odgovornost prema zajednici“, zaključila je Barić.

Tvrtki koje su pokazale sve navedeno iz dana u dan je sve više, a posljednje dobitnice priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat su sljedeće:

Dobitnici Zelenog certifikata

ICEBERG INTERNATIONAL TRADING d.o.o., POLJOCENTAR d.o.o., ZVG d.o.o., KRAKOM d.o.o., Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, ŠPICA SUSTAVI d.o.o, RAPTOR d.o.o., KRISTIĆ IZOLACIJA d.o.o., TVORNICA KRUHA ZADAR d.d., LASER d.o.o., KALELARGA d.o.o.

Dobitnici Premium zelenog certifikata

4 th DIMENSION d.o.o., WERK d.o.o., HABERKORN d.o.o., OPĆINA NEREŽIŠĆA, GRAD KORČULA, PETROKOV d.o.o., OPĆINA MURTER-KORNATI, OPĆINA ČAVLE, OPĆINA KOSTRENA.

Tko su još nositelji ovog vrijednog priznanja možete pogledati na mrežnoj stranici Zeleni certifikat servisa mojeRačun.

23. travanj 2024 15:02