Otvoren Noir43, restoran i bar s jedinstvenim konceptom u srcu Zagreba
Chef Zlatko Belužić potpisuje jelovnik inspiriran europskim kuhinjama i lokalnim sastojcima, a za izvedbu jela zadužena je chefica Lucia Jergović
Zagreb je dobio novu gastronomsku destinaciju koja spaja profinjenu kuhinju, vrhunsku barsku kulturu i živu društvenu atmosferu centra grada. Na adresi Petrinjska 43 otvoren je Noir43, restoran i bar s jedinstvenim konceptom koji naglašava druženje, dijeljenje okusa i doživljaj kao cjelinu. Hrana i piće ovdje nisu samo konzumacija, nego razlog za dolazak, ostanak i stvaranje lijepih trenutaka.
Dnevni ritam i večernja energija
Dan u Noir43 donosi ponudu idealnu za poslovne sastanke, druženja s prijateljima ili kratki predah od užurbanog tempa. Na dnevnom meniju ističu se premium burgeri u raznim kombinacijama – od našeg Noir Classic Smash i signature The Noir burgera s tartuf majonezom do Korean Fried Chicken verzije i sezonskih specijala poput Forest Smash s vrganjima.
Tu su i loaded fries varijante s hrskavom piletinom ili sporo pečenom puretinom, domaće salate i prilozi poput hrskave polente i pečenih krumpirića s tartuf solju. Sve je pripremljeno svježe u kuhinji Noir43, od sastojaka iz hrvatskih OPG-ova, kako bi svaki obrok bio ukusan i kvalitetan, čak i u najbržim danima.
Kad se svjetla priguše i grad uspori, Noir43 se pretvara u moderni večernji bar i restoran, mjesto gdje profinjena kuhinja postaje kreativna igra okusa. Chef Zlatko Belužić potpisuje jelovnik inspiriran europskim kuhinjama i lokalnim sastojcima, a za svakodnevni ritam i izvedbu jela u kuhinji zadužena je chefica Lucia Jergović, koja svježe sezonske namirnice vješto pretvara u živa, mirisna i dojmljiva jela.
Manje porcije osmišljene su za dijeljenje, kako bi gosti u jednoj večeri mogli doživjeti što više različitih kombinacija, tekstura i mirisa.
Arancini s pikantnom kobasicom i fermentiranim aiolijem, ceviche od brancina sa svježim citrusima, tataki tuna u nježnom ponzu umaku, mini viška pogača ili moderni soparnik samo su dio jelovnika koji spaja tradiciju i globalnu inspiraciju u jedinstveno iskustvo.
Mjesto za druženje, upoznavanje i uživanje
U centru prostora nalazi se veliki zajednički stol, simbol koncepta Noir43. On potiče spontanost, razgovor, smijeh i dijeljenje doživljaja. Bilo da sjedite sami ili u društvu, nikad ne znate tko može postati vaš novi suputnik u večeri ispunjenoj okusima.
- Želimo stvoriti mjesto gdje se ljudi osjećaju dobrodošlo, gdje se susreću, opuštaju i uživaju u hrani i dobrom društvu. Zagreb zaslužuje prostor u kojem gastronomija postaje društveni događaj, a mi upravo to donosimo - ističe Ante Marasović, vlasnik restorana Noir43.
Barski program Noir43 potpisuje Filip Došen, barmen čiji pristup spaja kreativnost, znanje i istančan osjećaj za doživljaj gosta. Svako njegovo piće osmišljeno je kao mali ritual – spoj tehnike, mašte i emocije. Filip s timom kontinuirano gradi i nadograđuje barsku ponudu. No njegov pravi talent leži u nečemu dubljem od recepture – u atmosferi koju stvara za šankom. Filip gradi mjesto kojem se gosti vraćaju ne zbog čaše, nego zbog osjećaja koji ona budi.
U oblikovanju vinske karte i savjetovanju oko barske selekcije surađuje s Darkom Uremovićem, jednim od najcjenjenijih stručnjaka barske scene u Hrvatskoj, te Ivanom Jugom, vrhunskim sommelierom koji potpisuje izbor vina i šampanjaca.
Vinska karta oblikuje se u suradnji s Ivanom Jugom, suvlasnikom Wine selecta, jednim od najuglednijih hrvatskih sommeliera, čija stručnost jamči pažljivo odabranu selekciju vina koja skladno prati našu kuhinju.
Autorski kokteli inspirirani su energijom grada, a vinska karta donosi odabrane etikete iz hrvatskih, talijanskih i francuskih vinograda te selekciju šampanjaca i pjenušavih vina. Zahvaljujući Coravin sustavu, brojne etikete posluživat će se i na čašu.
Profinjena rasvjeta, vrhunski sound system i detaljno promišljen dizajn stvaraju ambijent koji je istovremeno elegantan i opušten. Noir43 je mjesto gdje se možete srediti i izaći, a ipak osjećati potpuno ležerno, jer luksuz nije u pravilima, nego u slobodi osjećaja.
