Zeleno i digitalno
StoryEditor

Flix najavio autobus na vodik do 2024.

22. Travanj 2022.
Flixbus autobus
Flix pokrenuo (r)evoluciju u autobusnom prijevozu: ulaganje u nove tehnologije od 2013. za atraktivni kolektivni prijevoz

Flix od samih početaka nastoji ponuditi atraktivni kolektivni prijevoz kako bi putnike uvjerio u korisnost održive usluge koja je pristupačna i povoljna. Iako je flota autobusa već sada ekološki prihvatljiva, u cilju smanjena emisije stakleničkih plinova te kako bi se provela uspješna zelena revolucija, Flix konstantno ulaže u nove zelene tehnologije. Ulaganjem u učinkovite mjere za smanjenje emisija i postavljanje novih standarda za ugljično neutralne tehnologije, cilj je voditi i transformirati budućnost mobilnosti s obnovljivim izvorima energije.

Zahvaljujući svojoj velikoj i modernoj floti autobusa za velike udaljenosti koje pokreću konzervativni dizelski motori, Flix ima neka od ekološki najprihvatljivijih prijevoznih sredstava dostupnih na tržištu. Zajedno s raznolikim portfeljem projekata za daljnje smanjenje emisija, kao što su autobusi na bioplin, E-busevi i autobusi opremljeni solarnim panelom, Flixova predanost zaštiti planete proširuje se i na potrošača kojem se pruža mogućnost kompenzacije emisija CO2 prilikom kupovine karata. Osim toga Flix se uključio u neprofitnu organizaciju Leaders for Climate Action. Jedan od sljedećih koraka u održivoj mobilnosti je lansiranje prvih autobusa za velike udaljenosti na vodik. 

U suradnji s Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems i ZF Friedrichshafen, radi se na proizvodnji autobusa za velike udaljenosti s pogonom na gorive ćelije i očekuje se da će biti pušten u promet 2024. Cilj je uspostaviti sustav gorivih ćelija visokih performansi koji će zamijeniti konvencionalni dizelski pogon, u cilju postizanja klimatske neutralnosti u putovanju autobusom na velike udaljenosti.

25. travanj 2024 18:34