Život
StoryEditor

Odlazak genija: Poznati nasljednici dizajnera Toma Forda

01. Svibanj 2023.
Tom Ford
Odlaskom spiritusa movensa ne gasi se i sam brend, a estetiku i viziju osnivača nastavit će slijediti CEO Guillame Jesel i kreativni direktor Peter Hawkins

Nakon što je gotovo iznebuha na društvenim mrežama objavio da lansira svoju posljednju kolekciju, modni dizajner Tom Ford napušta poziciju glavnog kreativnog direktora vlastitog brenda. Osim u modnoj, svoje je ime izgradio i u beauty i parfemskoj industriji, a u studenom prošle godine brend je preuzeo gigant Estée Lauder za nemalih 2,8 milijardi dolara.

Odlaskom spiritusa movensa ne gasi se i sam brend, a estetiku i viziju osnivača nastavit će slijediti novoimenovani CEO Guillame Jesel i kreativni direktor Peter Hawkins. Kako prenosi Hypebeast, Jesel i Hawkins dugogodišnje su Fordove kolege. Jesel je obnašao funkciju globalnog direktora Tom Ford Beautyija nešto manje od desetljeća, dok je Hawkins punih 25 godina sjedio na poziciji potpredsjednika muške divizije brenda.

U sigurnim rukama

Dvojac će, stoji u priopćenju, nastaviti blisko surađivati i pobrinuti se da imidž brenda bude konzistentan i kohezivan u svim kategorijama, proizvodima, komunikaciji i trgovini.

Svoje je nasljednike pohvalio i sam Tom Ford izjavivši da je Hawkins s njim počeo raditi prije 25 godina i to kao asistent u Gucciju. Nije prošlo dugo i promoviran je u senior dizajnera muške kolekcije, a potom je, zajedno s Fordom, napustio Gucci i počeo raditi za njegov novi brend. Prema Fordu, Hawkins je jedna od ključnih karika uspjeha brenda, iznimno talentiran lider s golemim iskustvom u industriji. Jesel je, kako tvrdi, također sjajan lider koji ne samo da razumije biznis beauty industrije već i samu modu.

Ford će pak u kompaniji ostati do kraja godine te, zajedno s predsjednikom uprave, Domenicom De Soleom, obnašati funkciju savjetnika.

Inače, taj je američki dizajner tijekom svoje karijere pomicao granice, igrao na kartu provokacija, ali i ženstvenosti i seksipila. Iako je najprovokativniji bio tijekom svoje karijere u Gucciju, vlastitim brendom Tom Ford je uspješno upravljao te smjelo širio biznis na beauty i parfemsku industriju. Osim s modom, Ford se bavi i filmskom režijom, a publika i kritika nahvalila je njegove filmove Samci i Noćne životinje. 

19. travanj 2024 03:25