Hrvatska
StoryEditor

Čavlović Smiljanec podnijela ostavku

30. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Ravnateljica Porezne uprave i pomoćnica ministra financija Nada Čavlović Smiljanec podnijela je premijeru Zoranu Milanoviću ostavku koju je on prihvatio.

Posljednjih mjeseci moj posao bio je iznimno težak zbog opstrukcije pojedinaca u Ministarstvu financija i više u takvim uvjetima ne mogu obavljati ovaj zahtjevan posao na način na koji smatram da bi ga trebala obavljati kvalitetno, izjavila je na konferenciji za novinare šefica Porezne uprave. Rekla je da odlazi iz Porezne uprave i da će aktivirati svoj saborski mandat.

Ministar financija Slavko Linić još jutros je tvrdio da ona i dalje treba voditi Poreznu, unatoč tomu što je kazneno prijavljena zbog nenaplaćenih poreznih potraživanja države od osječke tvrtke OLT.

Ministarstvo financija provelo je internu istragu temeljem koje je donijelo svoju odluku i nema potrebe da išta mijenjam, rekao je Linić novinarima ispred Banskih dvora, upitan ostaje li Čavlović Smiljanec i dalje šefica Porezne uprave. Ako i dođe do njezine smjene, to će biti politička odluka, a ne odlazak zbog nestručnog rada, dodao je Linić, odgovarajući na novinarska pitanja.

Novinari su, naime, podsjetili da je njegov bivši pomoćnik Branko Šegon smijenjen zbog mnogo manjeg krimena, odnosno da kaznene prijave u njegovom slučaju nije ni bilo, a Linić je odgovorio da je to bila politička odluka premijera Zorana Milanovića.

Upitan kako komentira ocjene pojedinih odvjetnika koji mu zamjeraju da je utjecao na tijek istrage objavljivanjem podataka u svom očitovanju na slučaj osječke tvrtke OLT, Linić odgovara kako su rezultati interne istrage Ministarstva financija javni dokumenti.

04. svibanj 2024 17:09