Hrvatska
StoryEditor

Do kraja mandata izgradit ću u Splitu Centar za LGBT zajednicu

03. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

U svom prvom razgovoru za ‘Slobodnu Dalmaciju‘ kao izravno izabrani gradonačelnik Ivo Baldasar osvrnuo se na niske udarce u kampanji, stanje u gradu Splitu, a najavio je i prve konkretne poteze na čelu grada poput sudjelovanja u skorašnjoj gay paradi, smanjenju broja zaposlenih u gradskoj upravi.

- Pobjeda je pobjeda. Što se nas tiče sve je čisto, a ja čestitam i svojim protivnicima na ustrajnoj borbi i pozivam ih da stavimo ideologiju sa strane. Moramo što prije riješiti 20 tisuća nezaposlenih, moramo pomoći našim sugrađanima! Ispričavam se svim političkim protivnicima, a volio bih da i oni to učine. Dogovorio sam se s gospodinom Ivaniševićem da popijemo kavu na Rivi, da krenemo u rješavanje problema. Ovo je bila politička utakmica, ali ona je završena. Nismo se podijelili u dva tabora, njihova djeca su isto tako nezaposlena kao i naša. Neka znaju da smo mi pobijedili, ali ida oni ovim nisu izgubili – rekao je za Slobodnu novi gradonačelnik Splita.

Rekao je kako će njegov prvi korak biti ‘clean start‘ te kako nije tajna da će napraviti reorganizaciju gradkse uprave te smanjiti broj zaposlenih u Banovini. – Sve ćemo napraviti u skladu sa zakonom i dramatičnih događaja neće biti – poručio je Baldasar koji će, kako je rekao, i subotom i nedjeljom dolaziti na radno mjesto ukoliko to bude potrebno. No, ono što će biti najzanimljivije je njegov cilj do kraja mandata izgraditi Centar za LGBT zajednicu koju misli i aktivno podržati dolascima na parade ulicama Splita. - Uvijek ću biti na strani slabijih – poručio je u svom prvom intervjuu za splitski dnevni list novi gradonačelnik.

02. svibanj 2024 10:48