Hrvatska
StoryEditor

Kosor: Umjetna je dilema birati između Bernardića i Bandića

14. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Koalicija HSLS-HSS je sa Zelenom listom potpisala Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu 2013. i zajedničku podršku za gradonačelnika Zagreba nezavisnom kandidatu Vladimiru Ferdeljiju.

- Već nakon dva tjedna od kad smo predstavili svoje kandidate i našu koaliciju pridružila nam se i Zelena lista, jedina lista zelenih koja je imala ozbiljne izborne rezultate na zadnjim zagrebačkim izborima - kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Ustvrdio je da je umjetna dilema birati između Davora Bernardića i Milana Bandića jer su od 12 godina vladanja Zagrebom 10 godina bili članovi iste stranke i doveli su Zagreb u situaciju da je dužan više od 10 milijardi kuna, da je Zagrebački holding svake godine u gubitku od 300, 400 ili 500 milijuna kuna i da u Zagrebu, kako gradonačelnik zna reći, vlada organizirani nered.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je da se stvara nova grupacija, koalicija kojoj nije na prvom mjestu stranački, uski interes, nego čovjek, građani, gospodarski problemi Zagreba i zapošljavanja te da zato i jest Ferdelji njihov kandidat za gradonačelnika, čovjek iz gospodarstva.

Supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth rekla je da su sretni da se stvara nova snaga i kvaliteta u Zagrebu. Rekla je da Zelena lista nije uspjela doći u Gradsku skupštinu ali ima puno iskustva u radu po gradskim četvrtima i u radu s građanima kojima uvijek nastoje pomoći.

Ferdelji je istaknuo kako ga veseli što im se u tom savezu, koji je otvoren za sve civilne udruge, male stranke, nezavisno misleće ljude - za sve ono što Zagreb ima kao svoju vrijednost, danas pridružila Zelena lista jer će se već u samom njezinom imenu čitati način na koji će reindustrijalizirati Zagreb.

24. travanj 2024 21:17