Hrvatska
StoryEditor

Prva velika investicija srpskog kapitala u hrvatsku poljoprivredu?

18. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Kompanija Matijević iz Novog Sada vodi ozbiljne pregovore o kupovini dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj, koje ukupno posjeduju 1.500 hektara zemljišta, piše Tanjug.

Riječ je, prema riječima vlasnika tvrtke Petra Matijevića, o poljoprivrednim zadrugama ‘Jankovci‘ u Starim Jankovcima te ‘Negoslavci‘ u istoimenom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Očekuje kako će dogovor biti postignut u sljedeći tjedan dana. Dodao je kako se financijska strana tog dogovora ne dovodi u pitanje jer cijena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj nije veća nego u Srbiji. Jedan od najvećih srpskih biznismena rekao je kako će u okviru pregovaračkih procesa biti pregledano i njihovo stanje te da nemaju većih zaduženja.

- Ako ti pregovori budu uspješno ostvareni, kako se i očekuje, bila bi to prva investicija srpskog kapitala u Hrvatskoj u poljoprivredi - rekao je Matijević napominjući da ne očekuje bilo kakve političke smetnje za to ulaganje, jer je riječ o privatnom vlasništvu.

Matijević o tom svom novom velikom ulaganju pregovara sa većinskim vlasnikom zadruga u Starim Jankovcima i Negoslavcima Enverom Moralićem.

20. rujan 2024 08:37