Hrvatska
StoryEditor

Tko se sve nalazi na listi HGK-ovog Suda časti?

29. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Sud časti pri HGK želi biti predvodnik novoga pristupa pravu u gospodarstvu kazao je novi predsjednik Suda časti pri HGK dr. sc. Aldo Radolović na prošlotjednoj svečanoj prisezi sudaca Suda časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Imenovanje sudaca održava se svake četiri godine pa je tako 2. srpnja Upravni odbor HGK donio Odluku o imenovanju sudaca Suda časti za novo mandatno razdoblje od 2014. do 2018. godine. Ukupno je imenovano 146 sudaca Suda časti pri HGK, a na svečanosti ih je prisustvovalo 94.

Skupu se obratio i predsjednik HGK Luka Burilović.

„Smatram da je važnost ovoga suda puno veća od ovlasti koje mu daju trenutni zakoni, oni nesavršeni zakoni koji imaju puno "rupa" i uz koje postoje "sive zone poslovanja", jer se ovaj sud bavi pitanjima časti, morala i dobrih poslovnih običaja. Ovaj je sud prilika za njegove arbitre da se približe više nego itko čistim pojmovima pravde i pravednog te moralnog postupanja i ocjenjivanja, onome čega u današnje vrijeme teške tržišne utakmice sve više nedostaje u poslovnom svijetu“, kazao je Burilović čestitavši svim izabranim sucima Suda časti koji će, kako vjeruje, svoju dužnost obavljati časno i moralno kao što to ovaj institut zavrjeđuje te da će svojim odlukama stvoriti put ka praksi poštenog i moralnog poslovanja.

Tko se sve nalazi u HGK-ovom Sudu časti možete pronaći u dokumentu uz ovaj tekst.

29. travanj 2024 12:50