Hrvatska
StoryEditor

Tvrtka Mate Granića pred stečajem zbog duga od gotovo milijun eura

26. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je prijedlog Fine za pokretanje stečajnog postupka nad Magrom d.d., savjetničkom tvrtkom Mate Granića - bivšeg ministra vanjskih poslova

Prijedlog Fine dolazi zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 618 dana i u ukupnom iznosu od čak 7,31 milijuna kuna. U prijedlogu se navodi i da prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje tvrtka Magra d.d. ima jednog zaposlenog te otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke. Ističe se i da, osim navedenog, Financijska agencija nema druge podatke o imovini Granićeve tvrtke.

Granić je Magru osnovao u travnju 2004. kao konzultantsku tvrtku kojoj su predmet poslovanja, između ostaloga, nekretnine, savjetovanje u poslovanju i upravljanju te promidžba, odnosno reklamiranje i propaganda.

Prema pisanju medija, mjesec dana nakon osnivanja tvrtke Magra, protiv Granića i direktora Končara Darinka Bage Uskok je pokrenuo istragu zbog navodnog primanja mita u otkupu dionica Končar trgovine. Prilikom Uskokova tajnog snimanja razgovora Mate Granić je navodno izgovorio “pola tebi, pola meni, pola Bagi” - rečenicu koja je, postala simbol političke korupcije u Hrvatskoj. Nakon nekoliko dana provedenih u zatvoru u Remetincu Županijski sud u Zagrebu nije pokrenuo istragu protiv Granića i Bage, a tu je odluku kasnije potvrdio i Vrhovni sud.

28. siječanj 2023 17:54