Hrvatska
StoryEditor

Uber omogućuje 20% niže cijene vožnji na hrvatskoj obali

19. Listopad 2016.

Uber je najavio da se od srijede, 19. listopada stanovnici hrvatske obale mogu voziti po 20% nižim cijenama. Uber ovim potezom želi potaknuti postojeće i nove korisnike na području Zadra, Splita i Dubrovnika da se češće oslanjaju na njihov prijevoz i tako svojim vozačima osiguraju istu razinu prihoda kao što je bila tijekom sezone.

- Želimo potaknuti lokalno stanovništvo na obali na korištenje Ubera kao pouzdane i sigurne alternative. Kao što smo već vidjeli u Zagrebu, snižavanje cijena povećava broj vožnji, a zatim i dohodak naših partnera-vozača. Na taj način će partneri-vozači čak i u razdoblju nakon ljetne turističke sezone nastavljati ostvarivati istu razinu prihoda, istaknuo je generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac.

Početna cijena vožnje Uberom iznosit će na navedenim područjima 6 kuna, kilometar će se naplaćivati 4 kuna, a minuta 0,45 kuna. Cijene vožnji do zračnih luka i ostalih destinacija u blizini gradova na obali ostaju fiksne i na njih se ovaj popust ne odnosi.

17. travanj 2024 19:09