Svijet
StoryEditor

Zrakoplovna nesreća zavila u crno obitelji ali i dioničare Lufthanse i Airbusa

24. Ožujak 2015.
Piše:
Ato Markin

U zrakoplovnoj nesreći Airbusa A 320 niskobudžetnog avioprijevoznika Germanwings poginula su 142 putnika i šest članova posade.

Zrakoplov niskobudžetne kompanije Germanwings srušio se u južnoj Francuskoj kod mjesta Digne. Letio je na liniji Barcelona - Dusseldorf. Imena i nacionalnost putnika još se sa sigurnošću ne znaju, no Španjolska je javila kako je na letu bilo 45 putnika španjolske nacionalnosti. U zrakoplovu je zasigurno bilo i Nijemaca te Francuza.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je da je pronađena jedna crna kutija iz zrakoplova Germanwingsa.

- Crna kutija koju smo pronašli nekoliko sati nakon pada bit će brzo analizirana kako bi istraga mogla brzo krenuti, rekao je ministar, prenosi Reuters. 

Prema prvim procjenama avion je udario u Alpe na visini od oko 2000 metara.

Izraze sućuti odmah su uputili francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel odgodila je sve radne sastanke i najavila dolazak na mjesto nesreće, a posjet Francuskoj odmah je prekinuo španjolski kralj.

Odmah nakon objave pada zrakoplova, dionice Lufthanse, u čijem sastavu je Germanwings, su potonule. Do obustave trgovanja dionice su pale 1,6 posto. Slična sudbina zadesila je i Airbus.

07. svibanj 2024 11:54