Aktualno
StoryEditor

Hanfa poziva građane na oprez u vezi tajvanske tvrtke Dryden Partners

25. Rujan 2023.
Internet, prijevara, scam, navlakuša, udica, digitalni prikaz

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je hrvatske građane i ulagatelje na tajvansko društvo Dryden Partners, koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja i planiranja mirovine, a koje nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj.

Iz Hanfe navode da to društvo nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine. Pregledom  internetske stranice društva, međutim, nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga. Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj, napominju iz Hanfe.

To društvo, ističu iz Hanfe, nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske koje spominju na svojoj internetskoj stranici. Također, Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom.

Stoga hanfa poziva ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom, navodi se još u priopćenju.

14. srpanj 2024 08:45