Aktualno
StoryEditor

Hrvatske ceste daju najveće božićnice, radnici HŽ PP-a i Jadrolinije ostaju kratkih rukava

18. Prosinac 2017.

Božićnice za zaposlene u državnim i javnim tvrtkama ove će godine biti u iznosu od 1250 kuna i biti će isplaćene u svim tijelima državne uprave kao i javnim službama. No, koliko će točno isplaćivati državne tvrtke saznaje portal Index.hr.

>>>Vukovar osigurao 900 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženima

Hrvatske ceste će svojim zaposlenicima dati najveću božićnicu koja im je zajamčena kolektivnim ugovorom u iznosu od 1500 kuna, kazala je Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta za portal Index.hr. Djelatnicima Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma biti će isplaćena božićnica od 1250 kuna, a samo 50 kuna manju božićnicu dobit će u HEP-u. Oni će u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora isplatiti božićnicu svim radnicima u iznosu od 1200 kuna. U HAC-u zaposlenci su već dobili božićnicu od 1000 kuna.

- Hrvatske autoceste d.o.o. sukladno Kolektivnom ugovoru već su isplatile radnicima jednokratni dodatak na plaću povodom božićnih i novogodišnjih blagdana (božićnica) u neoporezivom iznosu od 1000 kuna neto uz isplatu plaće za mjesec studeni, stoji u odgovoru Ureda za odnose s javnošću HEP-a.

Najmanja božićnica

Od državnih tvrtki koje isplaćuju božićnicu, najmanje će dobiti zaposlenici Hrvatske radiotelevizije (HRT) koji će dobiti bon u iznosu od 200 kuna, stoji u odgovoru HRT-a za Index.hr.

>>>Radnicima Podravke 1.500 kuna božićnice i 600 kuna kao dar za djecu

No, s druge strane neke državne tvrtke neće isplaćivati božićnice, a među njima su HŽ Putnički prijevoz i Jadrolinija. U Croatia Airlinesu još uvijek nije donesena odluka o eventualnoj isplati i iznosu božićnice zaposlenicima.

07. svibanj 2024 17:19