Aktualno
StoryEditor

Pounje: U predstečajnom postupku povećali temeljni kapital za pet milijuna kuna 

22. Srpanj 2019.

Pounje trikotaža, tvrtka koja je u predstečajnom postupku, povećala je temeljni kapital za gotovo pet milijuna kuna i on sad iznosi 26,9 milijuna kuna. Osim toga, lani je gotovo udvostručila prihod ostvarivši 19,9 milijuna kuna i dobit od 5,6 milijuna kuna nakon godina lošeg poslovanja. Ipak, dijelom je to zasluga otpisa vjerovničkog potraživanja, što se računovodstveno evidentiralo kao prihod i dobit.

[caption id="attachment_391247" align="alignright" width="112"]Pounje Tihomir Babić[/caption]

– Povećanje prihoda, dobiti i kapitala Pounja rezultat je zaključenoga predstečajnog sporazuma na temelju kojeg je dio vjerovnika pretvorio svoja potraživanja u temeljni kapital, a drugi dio reprogramirao i djelomično otpisao potraživanja od naše tvrtke. Tako se tvrtka financijski restrukturirala – objasnio je direktor Tihomir Babić.

Pounje ima 1200 dioničara. Najveći je pojedinačni dioničar donedavno je bio HBOR s 13 posto vlasničkog udjela, a poslije provedenog povećanja temeljnoga kapitala sad je najveći suvlasnik Mako MM Ljubljana s 14 posto udjela, inače dobavljač Pounja. Babić kaže da osim na hrvatsko tržište izvoze u Sloveniju, BiH, Srbiju i Makedoniju; izvoz je lani vrijedio 14 milijuna kuna. Ove godine planiraju ukupne prihode od 12,8 milijuna kuna, od čega od izvoza očekuju malo više od dva milijuna kuna. Dobit bi, pak, veli Babić, trebala biti 376 tisuća kuna.

24. travanj 2024 10:21