Biznis i politika
StoryEditor

Predložen opoziv Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića iz Uprave Ine

08. Rujan 2022.
foto Screenshot Ina.hr

Nekim članovima Uprave Ine, izgleda, otkucava vrijeme jer je na današnjoj sjednici Vlade predložen opoziv Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića. Kako je stoji u priopćenju sa zatvorenoga dijela sjednice, donesen je zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Ine predlaže opoziv spomenutih članova društva. 

Dalić je u Upravi tvrtke bio od 2011. godine, Dorić od 2020., a Markotić od 2008. do 2009., pa onda ponovo od 2020. godine. 

Inače, Sándor Fasimon je jučer ponudio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, iako tvrdi da nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine. 

Također, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović je jučer nakon sastanka s predstavnicima MOL-a nekoliko puta je istaknuo da cijela Uprava mora biti razriješena.

- Ne treba previše objašnjavati. Imamo situaciju jednog velikog korporativnog skandala. Jedino je logično da cijela Uprava ode i to je ono na čemu ćemo inzistirati - poručio je ministar jučer na konferenciji za medije.

24. travanj 2024 22:48